Taksici Hasan Kaşıkcıer’in katil zanlıları Adnan Öz ve Fatih Yılmaz’la ilgili cinayet davasının Ağır Ceza Mahkemesi’ne havaşe edilebilmesi için ilk tahkikat duruşması başladı.
Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Melek Esendağlı’nın huzurunda görüşülen duruşmada, İddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, sanıklar Adnan Öz ve Fatih Yılmaz’ı ise Avukat Buğra Akter savundu.  Yargıç Melek Esendağlı, ilk olarak sanıklara yargılanacakları davaları izah ettikten sonra iddia makamı ilk tanığını çağırdı ve meselenin tahkikatını üstlenen müfettiş Osman Kayabaşı, cinayetin işlendiği günden itibaren yaptığı tahkikatın şahadetini vermeye başladı.

24 bıçak darbesiyle öldürülmüştü

Çevresinde ‘Poşet’ lakabıyla tanınan 40 yaşındaki taksici Hasan Kaşıkçıer, 21 Ekim 2011 tarihinde, alacağını tahsil etmek isterken vücudunun çeşitli yerlerinden 24 kez bıçaklandıktan sonra, ağaçlık araziye sürüklenip, başı ve burnu taşla ezilerek öldürülmüştü. Ceset, sabah saatlerinde bir çoban tarafından Tepebaşı köyü yakınlarında bulunmuş ve yapılan soruşturmanın ardından Adnan Öz ve Fatih Yılmaz tutuklanmıştı.
Vahşi bir cinayete kurban giden Hasan Kaşıkçıer’in katil zanlıları Adnan Öz ve Fatih Yılmaz “taammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “kasti hasar” ve “kanunsuz sivri uçlu bıçak taşıma” suçlarından yargılanacak..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS