Ankara’da temaslarını sürdüren İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, çöp sorununu çözüm çabalarını Belediyeler Birliği ve İçişleri Bakanlığı olarak birlikte yürütme kararı aldıklarını söyleyerek, ziyaretin amacının Mamak çöplüğünün dönüşümünü yerinde görmek olduğunu belirtti.

"Bu ziyaretin sonrasında çöp sorununu tarihe gömmek için buradayız" diyen Çavuşoğlu, İskele Belediyesi ile kardeş belediye olan Mamak Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulunmanın yanısıra, iki belediye temelinde kardeşlik duygularını geliştirip, birikim ve tecrübeler paylaşılarak insanlara hizmet istediklerini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti belediyeleri ile kardeşlik ilişkilerini daha da geliştirmek için çalışacaklarını ifade Akgül ise, "KKTC ile Türkiye arasında diyaloğumuzu geliştiriyoruz. Biz iki devlet, tek milletiz” dedi.
    
Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akgül, Kuzey Kıbrıs  ve Türk halkı arasında tarihten gelen kardeşlik ve gönül bağı bulunduğunu söyledi. Akgül konuşmasında şunları kaydetti:

"İlişkilerimizi daha da güçlendirmek için KKTC'ye giderek İskele Belediyemiz ile ‘Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü'ne imza attık.Kuzey Kıbrıs belediyeleri ile kardeşlik ilişkilerini daha da geliştirmek istiyoruz. Aramızdaki kardeşlik bağlarını daha da geliştirmek istiyoruz. Kıbrıs'ın büyük bir sorunu olan çöp sorununa Mamak Katı Atık Tesisi örnek olur ve bu ziyaret sonrasında bu sorun çözülür."

Ziyaretin sonrasında Bakan Çavuşoğlu Mamak Belediye Başkanı Akgül'e Lefkara ve koza işi bir tablo hediye etti.
  
Bakan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyete ziyaretleri sırasında KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı eşlik etti.