Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, siyaset, devlet, demokrasi yapısı, ekonomi gibi  her platformda Kuzey Kıbrıs’ta kendileriyle eşit bir halk olduğunu Rumlara göstermek durumunda olduklarını ifade etti ve “Aksi, halde eşitlik haklarımızı kaybederiz” diye konuştu.

KKTC Devletinin var olduğunu ve  var olmaya devam edeceğini dile getiren Bozer, bunun hiçbir zaman bir anlaşmaya varmak için engel olmadığını  belirtti. Bir anlaşma yapılacaksa bunun iki devlet temlinde olacağını kaydeden Bozer, “halklar gelişi güzel yaşayamaz, biz de yaşamımızı devam ettirmek için muhakkak ki demokratik yapıyı, devlet yapısını seçtik” dedi.

KKTC’nin varlığının anlaşma yapılmasını kolaylaştıracak bir unsur olduğunu belirten Bozer, eşit ortaklar arasında anlaşma olabileceğini dile getirdi ve bu sebeple KKTC’yi yüceltmek  hedefiyle çalıştıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden bir heyet KKTC’de sürdürdükleri temaslar çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’i ziyaret etti.

GÖKSAN

Ziyarette konuşan Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Ahmet Göksan, Derneklerinin yeni yöneticilerinin kısa süre önce gerçekleştirdikleri genel kurulda belirlendiğini söyledi.

KKTC’nin Temmuz ayına kadar bir takım sıkıntılar yaşayacağını, bu sıkıntıların Temmuz ayından sonra ise artacağını düşündüklerini belirten Göksan, bu dönemde devletin konumunun yoğun olarak tartışılacağını savundu. Göksan, yeni yönetim  kurulu olarak devletin yöneticilerine ziyaretler gerçekleştirerek olaylara bakışlarını ve ne tür ortak çalışmalar yapabileceklerini ve ortak noktalarda nasıl buluşabileceklerini görmek istediklerini belirtti.

Göksan temaslarında elde ettikleri görüşleri Ankara’ya gidince değerlendireceklerini ve KKTC’ye geri dönüp  “biz bunları belirledik, siz ne  diyorsunuz” diyerek yollarına devam edeceklerini ifade etti.

KKTC’nin  ve adadaki Kıbrıslı Türkler’in kalıcı olması gerektiğini dile getiren Göksan, Kıbrıslı Türkler’in aleyhine bir anlaşmanın adadaki Türk varlığını ortadan kaldırabileceğini düşündüklerini kaydetti. Göksan kalıcı olmak için el birliğiyle çaba yürütmek ve başarmak zorunda olduklarını da söyledi.

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de, Kıbrıs Türk halkının daha iyi günlere gelebilmesi amacıyla gönüllü ve aktif bir şekilde yaptıkları çalışmalardan dolayı dernek mensuplarını kutladı ve bundan memnuniyet duyduğunu aktardı.

Bozer, sivil toplum örgütlerinin vereceği mesajları önemsediklerini ve değer verdiklerini belirtti.

2012 yılının Temmuz ayına kadar olan dönemin Kıbrıs sorunu açısından titiz bir dönem olduğunu ifade eden Bozer, devam eden görüşmelerin akıbetinin ne olacağının önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs sorununun Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında bir sorun olduğunu, ortaklık devletinin Rumlar tarafından bozulduğunu, Kıbrıslı Türkler’in haklarının gasp edildiğini anlatan Bozer, dünyanın verdiği sözlere  rağmen Kıbrıslı Türkler’in hala  mağdur edildiğini ve Kıbrıslı Türkler’e ambargolar uygulandığını dile getirdi.

Bozer, Kıbrıslı Türkler’in “yeter artık” noktasına geldiğini de ifade etti.