Kıbrıs TMT Derneği İle Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği'nin Birleşmesi İle Kurulan "Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği", İlk Kurultayını 14 Ocak Cumartesi Gerçekleştiriyor.

Vural Türkmen ile Yılmaz Bora tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, Kırıkkale Mücahitler Evin’de saat 10.00’da yapılacak kongrede, iki derneğin birleşmesi ile ilgili protokol oylanacak ve bir yıl için başkan, merkez yönetim kurulu üyeleri ile onur ve denetleme kurul üyeleri belirlenecek. 

Açılamada, 27 Ekim 2011 tarihinde Lefkoşa Kaymakamlığı tarafından onaylanan “Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Tüzüğü”nün yürürlüğe girdiği, tüzük kuralları kapsamında iki derneğin birleşmesi ile ilgili protokol hazırlandığı, protokolün iki derneğin yönetim kurullarının onayı ile 29 Aralık 2011 tarihinde iki dernek başkanları tarafından imzalandığı, 14 Ocak Cumartesi günü yapılacak kongrede ise onaylaması durumunda birleşmenin tamamlanacağı belirtildi.

Kongrede tek liste ile başkan, merkez yönetim kurulu ile onur ve denetleme kurulları için seçim yapılacağı ifade edilen açıklamada, başkanlık için iki, 16 kişilik merkez yönetim kurulu için de 21 adayın yarışacağı belirtildi.
İmzalanan protokol gereği kongre tarafından seçilecek başkan ile yönetim kurulu ve diğer kurulların görev sürelerinin kongre kararı ile bir yıllık süre ile sınırlı olacağı ifade edilen açıklamada, bir yıllık görev süresi sonunda Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği tüzüğü uyarınca yeniden seçim gündemiyle olağanüstü genel kurula gidileceği kaydedildi.

Dernek başkanlığı görevinin, seçilecek başkan ve yönetim kurulu tarafından seçilecek başkan yardımcısı tarafından eşit sürelerle yapılacağı kaydedilen açıklamada, seçilmiş başkanın altı aylık süre sonunda görevinden istifa etmiş sayılacağı ve görevi diğer dernekten başkan yardımcısı olarak seçilen kişinin üstleneceği ifade edildi.