Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, hükümetin geçirmeyi planladığı özelleştirme yasasıyla, herkesin adil ve eşit bir şekilde yararlanmasının anayasal bir hak olduğu kamu hizmetlerinin artık ücretli hale geleceğini ve parası olanın hizmet alacağı bir yapı oluşturulacağını kaydetti.

Kaptan, “Özelleştirme yasası peşkeş yasasıdır, talan yasasıdır, işsizliktir, parası olanın hükümdar olacağı bir yasadır” ifadelerini kullandı.

Kaptan yazılı açıklamasında, özelleştirme yasa tasarısının sorunları çözmekten çok büyük sorunlar yaratacağını ileri sürerek, yasanın belli maddelerine değil tümüne karşı olduklarını belirtti.

Yasanın ülkenin öz varlıklarını sermayeye “peşkeş çekmek”  için hazırlandığını iddia eden Kaptan, alım gücü her geçen gün gerileyen emekçilerin sıkıntılarının daha da ciddileşeceğini vurguladı.

Kaptan, yasanın KTHY mağduru emekçilerin hiçbir sorununun çözemeyeceğini, tam tersine mağduriyetlerini artıracağını da iddia ederek, “Özelleştirme yasası ile yeni binlerce KTHY çalışanı yaratılmadan bir an önce bu yasa meclisten geri çekilmelidir” dedi.

Kaptan, şöyle devam etti:

“KTHY mağduru emekçilere bu yasanın geçmesi ile istihdam edileceğini söyleyen hükümet yetkilileri aslında kendileri ile çelişmektedir. Şu ana kadar bu yasa geçmeden 102 KTHY mağduru emekçi bakanlar kurulu kararı ile kamuda istihdam edilmiştir. Bu da bize göstermektedir ki  KTHY mağduru emekçilerin istihdamı için özelleştirme yasasına gerek yoktur.”

Yasayla çalışanlar arasında çok büyük ayrımcılık yapılacağını belirten Kaptan, “KTHY mağduru emekçilerin kamuda istihdam edildikleri zaman bin 450- bin 650 TL arası ücret alması öngörülüyor... Müdür ve müdür muavini pozisyonuna eşdeğer konumda çalışanlar için ise kamuda istihdam edildikleri zaman kamu görevlilerindeki müdür muavini ve şube amiri maaşı öngörülüyor” dedi.