Geliri Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Kadın Sığınma Evi’ne bağışlanacak olan “Kadına Yönelik Şiddet” temalı defile dün akşam yapıldı.

Golden Tulip Otel’de yer alan ve genç modacılarından Ali Kerim Yahi’nin “Kadına Yönelik Şiddet” temalı defilesi, Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük himayelerinde gerçekleştirildi.

Geceye, Gülin Küçük yanında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, bazı bakan eşleri ve moda sever duyarlı vatandaşlar katıldı.

Defilenin açılışında konuşan Gülin Küçük, tasarımlarıyla moda dünyasında adından söz ettirmeye başlayan Ali Kerim Yahi’nin kadın sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm bulma çalışmalarına destek vermek amacıyla defileyi düzenlediğini belirterek, bunun sosyal bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Kadına şiddetin en önemli toplumsal sorunlardan biri olduğunun altını çizen Küçük, bu durumun önüne geçilememesinin en önemli sebebinin eğitimsizlik ve ekonomik durum olduğunu belirtti.

Bu tür konularda yapılması gerekenleri sadece devletten beklemeden katkı koymanın sosyal bir sorumluluk olduğuna işaret eden Gülin Küçük, kadınların erkeklerle eşit oranda her alanda yer almaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından başlayan defilede, Türkiye’nin ünlü isimlerinden Tuğba Özay da sahne aldı.