Kıbrıs sorununun çözümünde sürekli taviz yerlerinden biri olan narenciye cenneti Güzelyurt’ta, işsizlik ve borçlar dahil olmak üzere ana sorunlar unutuldu, gündemin ilk sırasına ‘eğlence alemi’ yerleşti. 

Güzelyurtlu 4 kadının, gece kulübünden 2 kadın çıkardığı iddiaları, dün iş yerlerinde, evlerde, kahvehane ve kulüplerde konuşulan tek konu oldu. Kimi vatandaş “hepimiz zan altındayız, isimler açıklansın” derken, kimisi “herkes alemini yapmış, bize ne” diyerek, bu haberin sıkıntılı vatandaşlara ‘ilaç gibi geldiğini’ söyledi.

Evde başladı, otelde bitti

KIBRIS muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; dört kadın ve bir erkek, önce Güzelyurt’ta bir evde toplandı. Sonra Girne’de bol yıldızlı bir otele gidildi. 

Eğlence alemi otelde hız kazandı. Kadınlar; iki konsomatrisle yakınlaşmaya başladı. Ancak kadınlardan bir tanesi ‘tuvalet ihtiyacını gidermek için’ bulunduğu ortamdan ayrıldı ve yan odaya geçerek, yakın bir arkadaşına telefon açıp yardım istedi. Telefondan kısa bir süre sonra 6 kadın ve bir de ‘erkek kuaförün’ dahil olduğu ‘renkli gece’ bozguna uğradı.
Konsomatris kadınlardan bir tanesinin yardım istemesi sonrasında şok yaşayan kadınların zor durumda kaldığı ve olayın örtbas edilmesi için ‘güçlü kesimlerden’ yardım talep ettikleri iddia edildi.
Elde edilen bilgilere göre; konsomatris kadınlardan biri, fantezilerle dolu eğlence sırasında kullanılan bazı cinsel aletlerden ürktü ve tepki gösterdi. Kadınların alkol aldıkları da öne sürüldü.

Dürüst: Çok ilginç bir olay

Haberin yayılmasından sonra vatandaşlarla, Güzelyurt milletvekilleri arasında yoğun bir şekilde telefon trafiği yaşandı. Ankara’da resmi temaslar yapan Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Bakanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, kendisini arayanların sayısını vermezken “Konuyla ilgili bir bilgim yok; ancak çok ilginç bir olay” dedi. Dürüst, “Herkes zan altında kalmamalı, konu polise intikal etmişse, polis teşkilatı uygun olanı yapacaktır” diye konuştu.

Ese: İnfial yarattı

Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese de “Bu haber bizi çok rahatsız etti, keşke isim yayınlansaydı, kimse zan altında kalmasaydı” dedi.

Ese, şunları söyledi:

“Haber Güzelyurt’ta bomba tesiri yarattı. Dedikodu çok yaygın. Şu anda herkes zan altındadır. Gerçi işin aleminde, gırgırında olanlar da vardır ama yetkililer açıklama yapmalıdır. Gülen de, çok canı sıkılan da çok. Çok zorda olan insan olduğu gibi paranın deli ettikleri de vardır. İnfial oluşmuştur. Polis bildiklerini açıklamalıdır.”

 

 

 

KAYNAK: KIBRIS