KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Kaybedecek zamanımız yok. Kıbrıs sorununu yaratanlar sorunu çözemezler” dedi.

Elcil yazılı açıklamasında, Greentree Zirvesi’ni değerlendirdi. Elcil, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşme sürecinde beklenen sonucun BM Genel Sekreteri tarafından açıklandığını kaydetti.

Elcil, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ve anayasal nizamını tekrardan tesis etmek için garantörlük sorumluluğu çerçevesinde askeri müdahalede bulunan Türkiye’nin uluslararası hukuku hiçe sayarak ortaya koyduğu tüm icraatların, Kıbrıs sorununun çözümünü engelleyen temel konular olduğunu” savundu.

Elcil, BM Genel Sekreteri’nin zirve sonrası yaptığı açıklamada çözümsüzlük konularını nüfus, toprak ve mülkiyet olarak ilan ederken, aslında bu konuların Türkiye tarafından yaratıldığını bir kez daha teyit ettiğini de iddia etti.

Elcil, şöyle devam etti:

“Bizler adamızın kuzeyinde AKP hükümeti tarafından dayatılan kolonicilik siyaseti ile mücadele ederken, çözümsüzlüğü dayatanın da ayni odak olduğunu görmeliyiz. Bir yandan ‘asimilasyon ve kolonicilik’ öte yandan ise ‘çözümsüzlük’ siyaseti Ankara hükümetinin eseri olup, Kıbrıslı Türk toplumunu kuşatma altında tutmak ve Kıbrıs’ın tümünü esir yapmayı hedeflemektedir. İngiltere desteğinde sürdürülen Türkiye’nin bu politikaları kabul edilemez. Örgütlerimizin ve siyasi partilerimizin sorunu yaratanları kurtarıcı görme anlayışından vazgeçerek toplumu ve ülkeyi koruma adına, Kıbrıs sorununu çözmeye yönelik gerçekçi bir politika üreterek ve kuklaların elinden bu sorunu alarak dayanışma içinde mücadeleyi yükseltmeleri kaçınılmazdır.”