Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ve Belediye Meclis Üyeleri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu’nu ziyaret ederek Gönyeli kentinde yaşanan su sıkıntısını aktardılar.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Benli, Gönyeli kentinde su konusunda nüfusun artmasıyla birlikte sıkıntılar yaşandığını, ülkede bulunan deneyimli teknik elemanlarla mevcut su şebekesinin incelendiğini, Gönyeli kentine kaliteli su kaynağı sağlanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Maliyet konusunda da araştırma yaptıklarını söyleyen Benli, projenin tahminlerinin altında bir maliyete mal olacağını, taleplerinin ise Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile işbirliği içerisinde ortak bir proje olduğunu Amcaoğlu ile paylaştı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, görev süresi içerisinde en büyük isteklerinden birinin Gönyeli’nin su sorununu çözmek olduğunu belirterek bakanlık olarak tamamen Gönyeli’ye ait bir kuyunun da planlandığını kaydetti.

Gönyeli’de yaşanan su sıkıntısını aşmak için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğini vurgulayan Amcaoğlu, kısa sürede projenin detaylarının konuşulup hayata geçirileceğini ifade etti.