HOLLANDE, EKONOMİSİ ZOR DURUMDAKİ RUM KESİMİNE ''AŞIRI SERT'' KOŞULLAR GETİRİLMEMESİNİ İSTEDİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ekonomisi zor durumda olan Kıbrıs Rum kesimine, Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'nın oluşturduğu troykanın ''aşırı sert koşullar'' getirmemesini istedi.

Hollande, Elysee Sarayı'nda Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas ile görüştü.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Hollande, ''Sayın Hristofyas'a ülkesinin zor durumdan kurtulması için Fransa'nın verdiği desteği yineledim''dedi.

Troyka ile bulunacak çözümün, Kıbrıslı Rumları yaşadıkları ekonomik zorluktan kurtarmasını dilediğini ifade eden Hollande, ''ekonomik büyümeyi sekteye uğratmaması için Kıbrıslı Rumlara aşırı sert koşullar getirilmemesini arzu ettiklerini'' söyledi.

Hollande, Avro Bölgesi ülkelerinin 12 Kasım'da Brüksel'de düzenlenecek toplantıda, sadece Kıbrıslı Rumlar içinde değil tüm Avrupa'nın yararına bir karar almak için çalışacağını kaydetti.

Kıbrıs Rum kesimi yönetimi, mali açıdan zor durumdan kurtulmak için hazırladığı ekonomik önlemler paketini hafta başında troykaya sunmuştu.

Rum basını, troykanın, memur maaşlarının yüzde 15 düşürülmesini, sosyal yardımların yüzde 10 indirilmesini, sübvansiyon ve lojman yardımlarının azaltılıp KDV vergisinin artırılmasını istediğini duyurmuştu.