Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye’de gündeme gelen “4+4+4” sisteminin KKTC’de de uygulanmasının şu an itibarıyla sözkonusu olmadığını söyledi.

Dürüst, 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarının da  planlandığı gibi devam edeceğini bildirdi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Dürüst, müdürleri ve UBP Güzelyurt milletvekilleri ile birlikte Güzelyurt’ta Şehit Turgut Ortaokulu, Kurtuluş Lisesi, Türk Maarif Koleji ve Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Sınıfları gezen, öğrenciler ve öğretmenler ile okul yöneticileriyle görüşen Dürüst, tüm okulların durumunun iyi olması ve eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Hedefin kaliteli bir gençlik yaratmak olduğunu kaydeden Dürüst, öğretmenlerin başarısının gelecek nesillerin ve KKTC devletinin başarısı olarak ortaya çıkacağını, bu konuda tüm öğretmenlere güveninin tam olduğunu ifade etti.

Milli eğitim sistemini bir siyasi görüş olarak değil bütünleştirici bir anlayışla hayata geçirdiklerini kaydeden Dürüst, teknolojinin gerektirdiği çağdaş donanımları okullara taşımak ve eğitim sistemini daha da geliştirmek için uğraş verdiklerini söyledi.

Dürüst, Türkiye’deki “4+4+4” sisteminin şu an KKTC’de uygulanmasının söz konusu olmadığını da ifade etti.

Dürüst ayrıca, 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerinin iptalinin de söz konusu olmadığını, kutlamaların KKTC’de her yıl gerçekleştirildiği gibi yapılacağını ekledi.