BRTK 48’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ 27 ARALIK’TA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE KUTLAYACAK

BRTK YÖNETİM KURULU BAŞBAKAN KÜÇÜK’Ü ZİYARET EDEREK RESEPSİYONA DAVET ETTİ

 Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), 48’inci kuruluş yıldönümünü 27 Aralık’ta Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde resepsiyonla kutlayacak.

BRTK Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, bugün Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret ederek resepsiyona davet etti.

KÖSEOĞLU

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Köseoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, bu ziyareti, yeni oluşturulan yönetim kurulunun, kurumun 48’inci yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiğini söyledi.

KANLI

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Özer Kanlı da, Kıbrıs Türkü’nün yarattığı önemli bir değer olan kurumun ulusal mücadelenin sesi olduğunu vurguladı.

Kurumun bugüne gelmesinde emeği geçen ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara şükran dileyen Kanlı, “Bayrağı aldık, daha ileriye götürmek istiyoruz” dedi.

Konuşmasında kurum hakkında bilgi de veren Kanlı, haber kanalının oluşması ile ülkede büyük bir eksikliğin giderildiğine dikkat çekerek, kamuoyu yoklamalarının BRT’nin iyi bir yerde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Amaçlarının; Kıbrıs Türkü’nün kültürel eğitim yaşantısına ve haber alma ihtiyacına en iyi şekilde cevap vermek olduğunu kaydeden Kanlı, TRT ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve artan imkanlar neticesinde daha iyi yerlere geleceklerini söyledi. 

Kanlı, Anavatan Türkiye’nin ve hükümetin desteği ile BRT’de birçok işin yoluna koyulduğunu vurguladı.

Kurumun 48’inci yıldönümünün 27 Aralık’ta düzenlenecek resepsiyonla kutlanacağını ifade eden Kanlı Başbakan İrsen Küçük’ü resepsiyona davet etti.

Kanlı, bu yıl ilk kez, BRT’nin ilk 5 gününün canlandırıldığı belgesel niteliğinde dramanın da resepsiyonda gösterileceğini anlattı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de konuşmasında, BRT’nin gelişmesini yaşayan kişilerden biri olduğunu kaydederek, milli mücadele yıllarında BRT’nin öneminin çok büyük olduğuna dikkat çekti.

Milli mücadele yıllarında iki yıl kendisinin de Erenköy’de olduğunu belirten Küçük, “Büyük sıkıntılar içinde geçen iki yıl. İnsanın habere olan açlığını doyurmadan rahat ettiğini da görmek mümkün değildir” dedi.

BRT’nin geçmişte de büyük hizmetler verdiğini belirten Başbakan, o dönemlerde BRT yanında Anamur’dan yayın yapan Kıbrıs’ın Sesi Radyosu’nun da haber saatlerini kaçırmadıklarını da kaydetti.

Başbakan, “Mücadele yıllarında BRTK ve Anamur’dan yayın yapan Kıbrıs’ın Sesi gibi kuruluşların ki bunlar aynı amaçlıydı, hedefi; Türk mukavemetini güçlendirmek, mukavemetçi halkımızın moralini yükseltmek ve direncimizi artırmaktı” dedi.

BRT’nin topluma verdiği hizmetlerin çok yönlü olduğuna dikkat çeken Başbakan Küçük, BRT’nin imkanlar dahilinde gelişen teknolojiyi izlediğini söyledi.

Küçük, hükümetin BRT’ye olan desteğinin her zaman devam edeceğini de söyledi.