Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri  İzzet İzcan, Greentree zirvesinden çıkan sonucun BM’nin görüşmelerden erken sonuç alma kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti.

İzcan  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  Genel  Sekreterin taraflara açık bir biçimde gidişattan memnun  olmadığını ifade ederek, görüşmelerin tüm konuları kapsayacak şekilde hızlandırılması ve ilerleme sağlanmasını talep ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu, üzerinde anlaşılan konulardan geri adım atarak müzakerelerde ilerleme sağlanmasını engellemekle suçlayan İzcan, “Federal çözüm zemininden ve çapraz oy, mülkiyet ve nüfus konularında veri aktarımını gerçekleştirecek komiteler kurulması gibi üzerinde anlaşılan bir çok konudan geri adım atan Sayın Eroğlu ve Kıbrıs Türk tarafı ısrarla Uluslararası Konferansın toplanmasını gündeme getirmektedirler. Sn Genel Sekreterin daha önceki zirvelerde ve son Greentree zirvesinde de açıkça belirttiği gibi Uluslararası Konferansın toplanması için iç konularda kayda geçecek önemli ilerlemeler sağlamalı ve taraflar konferansın toplanmasına onay vermelidir” iddialarında bulundu.

Güney Kıbrıs’taki “fanatik çevrelere” de çağrıda bulunan BKP Genel Sekreteri İzcan, bu çevrelerden felaket tellallığına ve çözüm sürecini çökertme çabalarına son vermelerini ve erken çözüm çabalarına destek vermelerini talep etti.

Erken çözümün önemine dikkat çeken BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, Liderleri bundan sonraki süreçte cesaretle adım atmaya, “Kıbrıs halkının” geleceğini her şeyin üstünde tutmaya ve 1 Temmuz 2012’den önce kapsamlı bir çözüme ulaşmaya çağırdı.

“BKP olarak, Kıbrıslıların barış içinde, yabancı askerlerden ve üslerden arındırılmış, bağımsız, egemen, birleşik federal bir Kıbrıs’ta yeniden bir arada yaşaması temel hedefimizdir” diyen İzcan, tüm çözüm yanlısı güçleri birlikte mücadeleye davet etti.