KÜÇÜK: “SPOR AMBARGOSUNA ANLAM VEREMİYORUZ”

YAZICI: “SPORA SİYASET SOKULMAMASI GEREKİR”

Başbakan İrsen Küçük, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’yı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen kabulde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu ile UBP Milletvekili Hasan Taçoy da hazır bulundu.

Başbakan Küçük kabulde, KKTC’ye uygulanan spor ambargosuna anlam veremediklerini söyledi.

Türkiye Milli Takımı ve Türkiye’den kulüplerin Adaya gelerek burada antrenman ve maç yapmalarını istediklerini kaydeden Küçük, KKTC’nin Antalya gibi spor kulüplerine kamp için ev sahipliği yapabilecek bir yer olduğunu ifade etti.

Küçük, geçtiğimiz günlerde işadamlarıyla buluştuğu bir toplantıda Antalya’ya bu kış 1600 takımın kamp amaçlı gittiğini öğrendiğini de söyledi.

Dünyaya KKTC’ye uygulanan spor ambargosunun kaldırılması mesajını verdiklerini söyleyen Küçük, Bursaspor Başkanı Yazıcı’dan bunu dış temaslarında ve basında gündeme getirmesini istedi.

Daha önce Türkiye Milli Takımı ve diğer futbol takımlarının gelip dostluk maçları yaptıklarını da hatırlatan Küçük, yakın zamanda Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın ard arda KKTC’ye gelmelerinin ülke gençliğine canlılık, hareket ve moral sağladığını da ekledi.

Bursaspor Bakşanı İbrahim Yazıcı da, spora siyasetin sokulmaması gerektiğini ve böylesi bir spor ambargosunu anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Ambargonun delinmesinin yine eskisi gibi Türkiye’den takımların gelmesi ve bu şekilde KKTC’de hareketlilik sağlanmasıyla mümkün olabileceğini belirten Yazıcı, Kıbrıs’taki iklim şartlarının kamp açısından Antalya’daki iklimden daha iyi olduğunu, bunun başlatılmasının faydalı olacağını söyledi.

Hükümet tarafından Türkiye kulüplerine yapılan tahsisler bulunduğunu da söyleyen Yazıcı, kendisinin de böyle bir girişimde bulunacağını, büyük kulüplere ait yerler olmasının KKTC’ye renk getireceğini kaydetti; Başbakan Küçük’ten yardımını esirgememesini istedi.