Bakanlar Kurulu, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onaylayarak, ivedilik istemi ile Cumhuriyet Meclisi’ne sevk etti.

Belediyeler (Değişiklik )Yasa Tasarısı, çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının belediyece ödenmemesi halinde İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın önerisi doğrultusunda Maliye Bakanlığı tarafından kesilerek ilgili birimlere yatırılmasını öngörüyor.

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 2 saat süren toplantısının ardından açıklama yapan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, “Böylece çalışanlar garanti altına alınacak” dedi.

Çavuşoğlu, bu düzenleme ile, yıllar içerisinde oluşmuş Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçlarının bir yapılandırma süreci geçtikten sonra, bundan sonra tekrar içinde yaşanılan duruma gelmemesi için İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın elinde yetki olacağını ifade etti.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, geçen hafta CTP - BG’nin Meclis’te bu doğrultuda bir öneri sunduğunu ve hükümet olarak bunun bekletilmesini istediklerini hatırlatarak, “15 güne kadar bu konuda üzerinde çalışılan daha geniş bir tasarıyı getirme sözü vermiştik bugün onayladık” dedi.

Belediyelerin içerisinde bulunduğu sıkıntıları ve borçlarını da bildiklerini kaydeden Çavuşoğlu, bunun için de hükümetin ayrı bir çalışma yapmakta olduğunu vurguladı.

ÇİFTÇİLERİN KİRA SÖZLEŞMELERİ

20 Ocak 2012 tarihine kadar kira sözleşmesi imzalamayan çiftçilerin Doğrudan Gelir Desteği alamayacağını hatırlatan Nazım Çavuşoğlu, çiftçilere bir şans vermek amacıyla bu tarihi 31 Mart 2012’ye kadar uzattıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, bu çiftçilerin İskan Dairesi’ne bağlı tarım arazilerini devlet emlaktan kiralamaları için süre tanınmış olduğunu ifade etti.

ISKARTA VALENSİYA

Güzelyurt bölgesinde hasat dönemi başlayan Valensiya ürününde, taban fiyat oluşturduklarını kaydeden Çavuşoğlu, üreticiye desteği artırmak amacıyla ıskarta Valensiya ürünün tonuna 310 TL fiyat verme kararı alındığını söyledi.

Nazım Çavuşoğlu, ıskarta Valensiya ürün için bundan başka fiyat açıklanmayacağını da vurguladı.

TÜZÜKLER

Sigorta Hizmetlerini Düzenleme ve Denetim Yasası çerçevesinde sigorta sisteminin daha iyi bir duruma gelmesi için bazı tüzüklerin çıkması gerektiğini hatırlatan Nazım Çavuşoğlu, bunlardan 3 tanesinin onaylandığını ifade etti.

Çavuşoğlu çıkarılan tüzükleri şöyle sıraladı:

“Teminatlar Tüzüğü, Sigorta ve Reasürans Şirketlerin Teknik Karşılıklarının Yatırılacağı Aktifler ve Bu Aktiflerin Değerlendirilmesi Tüzüğü, Sigorta ve Reasürans Şirketlerin Yükümlülük Sermaye Yeterliliği Tüzüğü.”