Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile imzaladıkları protokol üzerinde çeşitli değerlendirmelerde bulunmak amacıyla İzmir’de bulunan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Türkiye’den KKTC’ye içme suyu temin edecek projenin iki yılda tamamlanacağını yineledi.

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk'u ziyaret eden  Amcaoğlu, KKTC'de nüfusun yarısının tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını, 2011 yılı Ağustos ayında imzalanan protokol ile balıkçılık sektörünün de bu çerçeveye dahil olduğunu hatırlatarak, KKTC’de  tarım ve hayvancılık alanında ciddi gelişmeler beklendiğini kaydetti.

Amcaoğlu, "Ege Üniversitesi ile imzalanan protokolün bir kısmı tamamlandı bir kısmı da tamamlanmak üzere. Dolayısı ile protokolde yeni açılımlar da yapmayı düşünüyoruz" dedi.

KKTC İçme suyu Temini Projesi hakkında da değerlendirmede bulunan Amcaoğlu; "İki yıl gibi bir süre sonra anavatandan yavru vatana borularla içme suyu getirme projesi de tamamlanmış olacak. Bu çerçevede KKTC'de tarım ve hayvancılık alanında çok ciddi gelişmeler bekliyoruz. Bu konuda özellikle üniversitelerden gerekli teknik ve katkı sağlayacak bilgi alışverişinde de bulunuyoruz" dedi.