ALMANYA, DAEŞ İLE MÜCADELE İÇİN IKBY'YE "MİLAN" TANKSAVARLARINI GÖNDERMEYE DEVAM EDECEK

 Almanya'nın terör örgütü DAEŞ ile mücadelesinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) "Milan" tanksavarlarını göndermeye devam edeceği bildirildi.

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Peşmergenin önümüzdeki zamanlarda malzeme teminiyle desteklenmesine kesinlikle 'Milan'lar da dâhil olacak" denildi.

"Milan" tanksavarlarının miktarının ve gönderilme zamanın belli olmadığı belirtilen açıklamada, DAEŞ ile mücadele eden Peşmerge güçlerinin tanksavarları alıkoyacağı iddiaları yalanlandı. Peşmerge güçlerine en son ekim ayı sonunda mühimmat sevkıyatının yapıldığı ifade edilirken, gönderilecek mühimmatın miktarı hakkında görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen "Milan" tanksavarlarının Peşmerge güçleri için önemli olduğuna işaret ederek, "Peşmerge ilk olarak Milan roketleri sayesinde DAEŞ ile arasına mesafe koyabildi" ifadesini kullanmıştı. Peşmerge güçlerinin Almanya'dan şimdiye kadar 60 "Milan" tanksavar roketi rampası ve bununla ilgili bin civarında mühimmat aldığı ileri sürülmüştü.

Almanya'nın geçtiğimiz şubat ayında terör örgütü DAEŞ ile mücadele için IKBY'ye 13 milyon Euro değerinde silah yardımı yapacağı bildirilmişti. Almanya geçen yılın eylül ve kasım aylarında da IKBY'e 70 milyon Euroluk silah ve mühimmat göndermiş, daha sonra da ülkeye getirilen 32 Peşmergeye Bavyera eyaletinde silahların kullanımıyla ilgili eğitim verilmişti.