2011 yılında cep telefonu pazarı hiç olmadığı kadar hareketli geçti. iPhone ve Android tabanlı telefonların kıyasıya savaşının ardından teknoloji devleri, 2012 yılında en iyisini ortaya çıkarabilmek için kolları sıvadı. İşte 2012 yılının beklenen o telefonları...

Nokia Lumia 900

Her ne kadar Nokia'nın Windows Phone işletim sistemini ilk kullanan telefonu Lumia 800 modeli olsa da, iPhone ve Android'e karşı pek etkili olamadı. ABD'de gerçekleştirilecek CES fuarında görücüye çıkması beklenen Lumia 900, bir önceki modele göre daha büyük bir ekrana sahip olacak. 4G teknolojisini desteklemesi beklenen cihaz, NFC (Near Field Communication) teknolojisini de kullanacak ve cihaz kredi kartı gibi kullanılabileceği gibi bu teknolojiyi destekleyen diğer cihazlarla veri transferine de olanak verecek.

HTC Edge

Cep telefonu pazarında her geçen gün biraz daha büyüyen HTC, Edge model yeni akıllı telefonuyla gelecek yıla damgasını vurmayı umuyor. 4 çekirdekli 1.5 Ghz hızında Nvidia AP30 Tegra 3 işlemciyi kullanan HTC Edge, 4.7 inç'lik bir ekrana sahip olacak ve ekran çözünürlüğü 720 piksele ulaşacak. 1GB RAM ve 32GB'lık da dahili hafızası bulunan HTC Edge, Andorid 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemini kullanmayacak.

Intel tabanlı Android telefonlar

2012 yılının ilk yarısında beklenilen bir diğer telefon serisi de Intel yongalarını da içerisinde barındıran Android telefonlar olacak. Intel'li yeni akıllı telefonlarla ilgili henüz fazla detay bulunmazken, Google Intel işlemcili telefonlar için çalışmalarını sürdürüyor. iPhone 5 Bu yıl satışa sunulması bekleniyordu; ancak Apple, iPhone 4 ile tasarımı neredeyse aynı olan ve birkaç yeni özellikle donattığı iPhone 4S'i ortaya çıkardı. Gelecek yıl kullanıcılara sunulması beklenen iPhone 5'le ilgili henüz resmi bir bilgi yok; ancak cihazın 4G LTE ağ teknolojisini destekleyeceği ve iPhone 4'lere göre daha ince bir yapıda olacağı konuşuluyor.

iPhone 5

Bu yıl satışa sunulması bekleniyordu; ancak Apple, iPhone 4 ile tasarımı neredeyse aynı olan ve birkaç yeni özellikle donattığı iPhone 4S'i ortaya çıkardı. Gelecek yıl kullanıcılara sunulması beklenen iPhone 5'le ilgili henüz resmi bir bilgi yok; ancak cihazın 4G LTE ağ teknolojisini destekleyeceği ve iPhone 4'lere göre daha ince bir yapıda olacağı konuşuluyor.

Amazon Kindle Phone

Kindle Fire ile tablet bilgisayar pazarına giren ve fiyat seviyesini de oldukça aşağı çeken Amazon, 2012'de yeni bir sürpriz yapıp akıllı telefonuyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Android işletim sistemini kullanması beklenen cihazın aynen Kindle Fire'da olduğu gibi düşük fiyatla pazara girmesi de ihtimal dahilinde.

HTC Ville

Satışa çıktığında en ince Android telefon olması beklenen HTC Ville'in beklenen olası özellikleri ise şöyle: 4.3 inç'lik bir ekran, 8 megapiksel dahili kamera, Android 4 işletim sistemi, Beats Audio entegrasyonu ve 1080 piksel çözünürlüğünde HD video kaydı...

Panasonic Android Phone

Android telefonlarıyla gelecek yıla damgasını vurması beklenen Panasonic'in bu yeni telefonu 4.3 inç'lik bir ekrana sahip olacak ve aynı zamanda NFC teknolojisini de destekleyecek. Telefonun kalan özelliklerinin nasıl olacağı ise henüz bilinmiyor; zira Panasonic'ten henüz resmi bir açıklama yok.

Eğilip bükülebilen Samsung telefon

Bilim-kurgu filmlerinden tanıdığımız eğilip bükülebilen telefonlar gerçek oluyor. Samsung, resmen gelecek yıl esnek telefonlarını tanıtacağını açıkladıysa da, cihazın hangi özelliklerle donatılacağı henüz bilinmiyor. Nokia da Samsung gibi esnek telefonlar üzerinde çalışıyor.