Vehbi, Kirmizi Şeytanlar’in Arkasinda
Vehbi: “Öğrencilerimiz GAÜ Çetinkaya’ya Bizim Takımımız Dedi”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Çetinkaya Türk Spor Kulubü Başkanı Doç.Dr.Asım Vehbi, ligin bitimine 1 hafta kala GAÜ Çetinkaya taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar ile ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GAÜ Çetinkaya Spor Kulübü Metehan Tesislerinde gerçekleştirilen ropörtajda açıklamalarda bulunan Vehbi yapmış olduğu açıklamasında, yapılan yorumların yanlış olduğunu ve kimsenin GAÜ Çetinkaya'nın taraftarına dil uzatmaya hakkı olmadığını söyleyerek, nasıl Kıbrıslılar Türkiye takımlarının tafaftarı olabiliyorsa, aynı şekilde GAÜ öğrencilerinin de kendileri ile, üniversiteleri ile özdeşleşen bir takımın taraftarı olmalarının gayet nolmal olduğunu belirtti.



“Vehbi, açıklamasının devamında ise şunları söyledi; "Son yıllarda herkes eline göre bir Çetinkaya bulmuştu. Seyircisi az ve takım olarak zayıf. Geçen yıl küme düşmekten son anda kurtulan bir Çetinkaya varken, şimdi dişli bir Çetinkaya var. Seyircisi ile hangi sahada olursa olsun dik duran, eski seyircilerinin de stada döndüğü bir Çetinkaya var. Tabii ki rahatsız olacaklar, kara çalmaya çalışacaklar. Bu çocuklar ilk maçtan itibaren Üniversite’de bir Fan Club kurdular. Bununla beraber bizi maça götürün demeye başladılar ve yavaş yavaş bir çekirdek grup ortaya çıktı ki onlar da bizim kadar Çetinkayalı oldu” dedi.

Son zamanlarda tribünlerde çıkan bazı olaylara da değinen Vehbi, GAÜ-Çetinkaya taraftarlarının hiçbir zaman olayları başlatan taraf olmadıklarını, ancak maalesef koro halinde aleyhimize yapılan küfürlere ve pet şişe saldırılarına tahrik olarak cevap verdiklerini fakat bunu GAÜ-Çetinkaya yönetiminin ve kendisinin de onaylamadığını tahriklere kapılınmaması için seyircileriyle konuştuklarını, 2 kişiye de artık maçlara gelme yasağı verdiklerini söyledi.

“GAÜ Fan Club öğrencilerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz GAÜ Çetinkaya’ya bizim takımımız dedi; GAÜ Çetinkaya’ya sarıldılar ve hatta sınav haftası bile maçlara gelebiliyorlar. Dolayısı ile kimse üzülmesin, bizim seyircilerimiz efsane’nin tarihçesini de, takımın rengini de stadın yerini de bilir" diyerek, tüm GAÜ Çetinkaya ailesini şampiyonluk yolundaki son maça davet etti.