Vehbi, “KIBRIS’TA ÖĞRENCİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tanıtım Günleri kapsamında TGRT Haber'de yayınlanan programa katılan CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi'nin fakülte ve bölüm tanıtımının yanı sıra KKTC 'yi de yakından tanıttı.

Vehbi:” KKTC önceikli olarak dünyanın en güvenli; en az suç oranın olduğu bir ülkedir. Buradan ailelere çocuklarını buraya güven ile gönderebilecekelrini söylemek istiyorum. GAÜ dünyaya pencere açan, 103 ülkeden öğrencisi ve 50’ye yakın ülkeden akademisyeni bulunan  bir dünya üniversitesi konumundadır. GAÜ 30 yıllık akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile birlikte,  şuanda bulunduğumuz coğrafyada en fazla akreditasyona dahip olan üniversiteyiz ve bir çok fakülte ve bölümümüz dünyanın en fazla denklik ve akreditasyon kurumu tarafından onaylıdır ve tanınmaktadır. Buda dünyaya açılmak isteyen öğrenciler için çok önemlidir ve öğrenciler hangi bölümden mezunn olursa olsun, dünyanın heryerinde geçerli bir diplomaya sahip olacaktır. Bunların yanında GAÜ’nün en büyük farkı ise 3 kıtada bulunan 5 kampüsünün olmasıdır. Bu kampüsleirmiz ise; İngiltere, ABD, Hong Kong,İstanbul ve Moldova kampüslerimizdir. Buda şu anlama geliyor, GAÜ’ni kazan bir öğrencimiz, eğitim hayatının 2 yılını eğitimücretine hiç bir fark ödemeden seçmiş olduğu uluslararası kampüslerimizden sürdürebiliyor”.

“GAÜ olarak; havacılık, denizcilik, sağlık bilimleri ve hukuk olmak üzere işletme mimarlık, kendi tecno park’ı içerinde bulunan mühendislik fakültemiz olmak üzere her bölümümüz ile iddalıyız. Bu yıl ilk kez öğrenci alacağımız eczacılık fakültemiz ve önümüdeki yıl açılacak olan tıp ve diş hekimliği fakültelerimiz ile sağlık alanında adımızdan sıklıkla söz ettireceğiz” dedi.

Vehbi konuşmasının devamında tercih döneminde üniversite öğrencilerinin dikkat emesi gerek konu başlıklarına dikkat çekerek, öncelikle sevdikleri ve ilerde yapabilecekleri meslekleri iyi analiz etmelerini, okurken de zevk alacakaları blümleri tercih etmelerini tavsiye etti. Mesklek ve bölüm seçiminin yanında üniversite seçimininde önemine değilen Vehbi, öğrencileirn GAÜ’nün ingilizce dil eğitmi ve uluslararsılaşma vizyonunuda göz önünde bulundurmalarını ve mutlaka tercihleri arasında yeralması gerektiğini söyledi. GAÜ bünyesinde bulunan akademisyenlerin

 

 

birçoğunun yabancı olduğunu ve diğer geri kalanlarınınise akademik kariyerlerinin bir bölümünü ABD, İngiltere ve Canada gibi ülkelerde tamamlamış olduğunu belirtti. Vehbi, eğitimlerinin sadece teorikte kalmadığını, üniversitenin turizm, ticaret ve tarım gibi alanlarda öğrencileirne pratik uygulama alanlarını profosyonel anlamda sunduğunu vurguladı.

Vehbi, “KIBRIS’TA ÖĞRENCİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Ada’daki eğitim ve sosyal yaşamı da irdeleyen Vehbi, Ada'da öğrenci olmanın ayrıcalıklarını öğrenciler ile paylaştı. Girne Amerikan Üniversitesi'nin yurt dışında bulunan kampüslerinden ve öğrencilerin sahip olduğu burs imkanlarından da bahseden Vehbi, Kıbrıs'ta Girne kampüsünde öğrenci olmanın ayrıcalıklarını da anlatarak şöyle devam etti: “GAÜ, donanımlı öğrenciler yetiştiriyor. Dil, sosyal hayat olsun, akademik alt yapı olsun bütün bunların bir bütününü yetiştiriyoruz aslında baktığınız zaman öğrencilerimiz Girne Amerikan Üniversitesi çok yüksek puanlarla öğrenci almıyor puanlar belli zaten bunu herkes biliyor ama orada akademik kadroyla, sosyal ekonomik kültürel hayatla, laboratuvar sütüdyo alt yapısıyla, ticaret ve sanayi iş birliği ile gerçekten çok donanımlı öğrenciler yetiştiriyoruzki yurt dışı kampüslerimiz bunun en önemli noktasıdır” dedi.