Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2013-2014 akademik yılında yükseköğretime başlayacak öğrencilerin Lisans Yerleştirme Sınav sonucu ile üniversite kontenjanlarıyla ilgili yerleştirmelerin TC Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklandığını, KKTC üniversiteleri arasında Lisans programlarında en çok tercih edilen ve kontenjanlarını yüzde 57 oranla en fazla dolduran üniversitenin GAÜ olduğunu açıkladı.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, tüm KKTC üniversiteleri arasında lisans bölümlerinde açıkara farkla en çok tercih edilen üniversite olurken özel üniversiteler arasında genel toplamda bin 681 öğrenci ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin farkla ilk sırada yer aldığı belirtildi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi yaptığı açıklamada, GAÜ’nün Tıp ve İlahiyat Fakülteleri gibi yüksek kontenjanlı ve rağbette olan fakülteleri henüz açılmamasına rağmen kontenjanlarını yüzde 54 oranında doldurduğunu, hedefin üzerine çıkılmasındaki en büyük etkenin, GAÜ’nün üst düzey kalitedeki eğitiminin ve yurtdışı kampusları olduğunu kaydetti.

Öğrenci sayısı noktasında KKTC’deki ilk 2 üniversite hedefine yaklaşıldığını söyleyen Vehbi, ayrıca geçen yıllara göre bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısının daha fazla olduğunu ve eğitim kalitesindeki artışın buna büyük katkısı olduğunu vurguladı.