Vehbi,”KKTC Üniversiteleri de Kendi Aralarında Protokol Anlaşması İmzalamalı ve Kaynakları En Verimli Şekilde Paylaşmalı”

 

Girne Amerikan Üniversitesi ile KANAL SİM arasındaki  ilişkileri  geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs  Yerleşkesi Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza törenine, KANAL SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ve GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katıldı.

 

KANAL SİM Genel yayın Yönetmeni Sami Özuslu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, KKTC genelinde  kurumlararası işbirliklerine, sinerji yaratılmasına ve imkanlarin çoğaltılmasına önem vererek, topluma daha fazla yarar sağlamaya çok özen gösterdiklerini belirtti. Gerçekleştirilen protokol anlaşmasının her iki kurum içinde kalitenin yükseltilmesi yönünde katkısı olacağına inandığını belirten Özuslu,  GAÜ’de pratik yapmak isteyen öğrencilere verecekleri  ders ve birlikte organize edilecek eğitimsel faaliyetler ve topluma dönük çalışmalarda bir yeni aşamaya girileceğini bildirdi. Ayrıca Özuslu, üniversitede verilen teorik bilgiden sonra öğrencilerin KANAL SİM bünyesinde pratik yaparak bilgilerini pekiştirme imkanları olacağını da belirterek, imzalanan protokol anlaşmasının her iki kurum içinde hayırlı olmasını diledi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, protokol anlaşması için bugün sadece kağıt üzerinde imza atıldığını,  GAÜ ve KANAL SİM arasında uzun yıllardır dostluk ve işbirliğinin süregeldiğini belirtti. KANAL SİM’i sorumluluk anlayışı içindeki yayın politikalarından dolayı tebrik eden Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi olarak, KANAL SİM çalışanlarına ellerinden gelen desteği vereceklerini, gerektiği durumda üniversitede eğitim programları düzenlenebileceğini dile getirdi.

 

Vehbi,” KKTC Üniversiteleri de Kendi Aralarında Protokol Anlaşması İmzalamalı ve Kaynakları En Verimli Şekilde Paylaşmalı”

Ayrıca Vehbi,  hem sektörlerarası, hem de sektörler içerisinde işbirliklerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, KKTC’de bunun gerçek anlamda becerilemediğini ama KKTC medya kuruluşlarıyla GAÜ’nün bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduğunu dile getirdi. Vehbi, İşbirliğinin amacının kaynakları en verimli şekilde kullanılabilmesi olduğunu vurgulayarak, KKTC üniversitelerine bir çağrıda bulunup, buna benzer işbirliklerinin kendi aralarında da yapılması gerektiğini bildirdi. Anlaşmaları, bir sektörde rekabet içerisinde olan kurum ve kuruluşlarında yapması gerektiğini, çünkü küçük bir ekonomi ve küçük bir ada ülkesi içerisinde olunduğunu söyleyen Vehbi, kaynakları ve güçleri birleştirilerek sinerjiyi yaratmanın, verimli bir çalışma ve başarının oluşmasını sağlayacağını vurguladı. Gerçekleştirilen protokol anlaşmasının her iki kurum için de hayırlı olmasını dileyen Vehbi, GAÜ Ailesi adına KANAL SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu’ya teşekkürlerini iletti.