GAÜ TÜRKİYE’DE YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

GAÜ BURSA YENİŞEHİR'E HAVACILIK ÜNİVERSİTESİ KURACAK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, yapmış olduğu girişimler ile dünyada adından sıkça söz edilirken, Bursa’da Havacılık Üniversitesi açmak üzere resmi temaslarda bulundu.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu başkanı Serhat Akpınar başkanlığında, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi ve Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na ziyarette bulundu.

Akpınar başkanlığındaki heyet, Yenişehir'de Havacılık Üniversitesi kurulması için girişimlere başlarken, Vali Karaloğlu ve Yenişehir Belediye Başkanı Çelik, yatırımı desteklediklerini bildirdi.

Akpınar ve beraberindeki heyet, Yenişehir'e kurmayı planladıkları Havacılık alanında eğitim verecek olan üniversite için bilgi vermek üzere Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederken, Akpınar yapmış olduğu açıklamasında "GAÜ bünyesinde 110 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu, özellikle havacılık alanında eğitim sürecinin başladığını ve yapılanmaları tamamladıklarını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında şuanda sivil havacılık işletmelerinde eğitime başlayan ilk üniversitenin GAÜ olduğunu belirten Akpınar, GAÜ’nün Sivil Havacılık izni olan 3 üniversiteden birisi olduğunu vurguladı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na kabulü için şahsı ve GAÜ Küresel Bilmi Ailesi adına teşekkürlerini sunan Akpınar, misafirperverliklerinden ötürü de ayrıca memnuniyetlerini iletti.

Vali Karaloğlu yapmış olduğu açıklamasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeni yapılan 3. köprü, otoyol ve havaalanı ile birlikte gelişimine hız katan Bursa'yı yatırım için cazip hale getiriyor. Yenişehir, İstanbul'daki havaalanlarına alternatif havalimanı olarak değerlendirilebilecek yapıya sahip. Havacılıkla ilgili eğitimde de, yatırımda da uygun bir alan gibi görünüyor. Yenişehir'in havacılık eğitim alanı olmasıyla ilgili biz de gereken desteği sağlarız. GAÜ’ye de burada gerçekleştirecek olduğu yatırımları için gereken desteği sağlayacağız" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise yapmış olduğu açıklamasında," İlçemizle ilgili belirli konularda GAÜ yetkililerini bilgilendirdik. İlçemizin havaalanı gibi bir değere sahip olması ayrıca bir avantajdır. GAÜ’ye Kuracakları Üniversite için gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.