Vehbi, GAÜ Olarak Türkiye'de En Fazla Akreditasyona Sahip Üniversite..

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, TRT HABER‘de yayınlanan Alev Nallar’ın sunduğu Akıllı Tercih Programında, öğrencilerin sorularını yanıtlarken, aynı zamanda KKTC Yükseköğretimini ve GAÜ’yü anlattı.

Vehbi yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

“GAÜ adanın ilk üniversitesi ünvanını taşımaktadır. GAÜ’nün kurulduğu zamanlarda Türkiye’de de pek fazla vakıf üniversitesi yoktu ve bu süreçten günümüze dek geçen 30 yılda büyük ölçüde akademik bilgi birikimi ve deneyime sahip olduk. Geçtiğimiz 10 yıl içrisindeki stratejik planımız çerçevesinde uluslararasılaşmayı ön plana aldık ve bugün; ABD, İngiltere, Hong Kong, Türkiye ve Moldova’da kendi kampüslerimizi kurduk. GAÜ’ okuyan 4 yıllık lisans bölümlerinde okuyan öğrencilerimiz, iki yıl bu kampüslerde okuma hakları var. Ayrıca GAÜ’yü kazanmış bir öğrenci hazırlığı isterse İngiltere’de okuyabilir. Hemd e GAÜ’de okurken ödeyeceği ücret ne ise aynı ücreti ödeyerek”.

Vehbi, “KKTC Dünya’nın En Güvenli Ülkelerinden Birisidir”

“KKTC istatisliklere bakıldığı zaman dünyanın en güvenli yeridir. KKTC’de terör yoktur, büyük suçlar yoktur. Çok ciddi sıcak çatışmaların bile olduğu Libyada ,Suriyede çatışmalar devam ederken, 1974’ten bu yana bir kurşunun bile atılmadığı bir yer KKTC. Adanın toplamda 300.000 nüfusu varken, 75.000 ada dışından gelen öğrencisi var. Ada ekonomiside tamamen üniversitelerin çerçevesinde dönüyor ve o yüzden halkımızda bunun bilincinde öğrenciler el üstünde tutuluyor”.

“GAÜ bünyesinde 150’nin üzerinde programımız, 9 faklı fakülte, 6 yüksek okul var. 103 ülkeden faklı öğrenciyle okumak bütün kültürleri yaşamak gibi. Hem sosyo-kültürel anlamda, hemde dil kullamında çok ciddi bir avantaj”.

Ayrıca GAÜ olarak öğrencilerimize, Work Team olarak nitelendirdiğimiz kampüs içerisinde çalışma olanakları sunuyoruz. Yasal olarak haftada 20 saate kadar çalışabiliyorlar. Çalışma karşılığı olarakta öğrencilerimize belirli burs,  indirim veya ücret ödüyoruz” dedi.