“8 DOSYADAN 6’SI POLİSE HAVALE EDİLDİ”

“BAŞSAVCILIK GÖREVLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAKTADIR. BİRİLERİNİ KORUMA GAYRETİNDE OLMADI, OLMAYACAK”

Başsavcı Aşkan İlgen, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun raporladığı 9 soruşturma dosyasından kendilerine iletilen 8’inin incelenerek 6’sının polise havale edildiğini,  2 dosyayla ilgili incelemelerin ise sürdüğünü belirterek, Başsavcılık’ın görevini en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olduğunu kaydetti.

İlgen, Cumhuriyet Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer’in basında yer alan açıklamalarını yanıtladı.

Başsavcı Aşkan İlgen TAK’a yaptığı açıklamada, Tancer’in beyanatları ışığında “Başsavcı hesap versin” başlığı altında yayımlanan haberlerin kamuoyunda yaratması muhtemel olumsuz ve yanlış düşünceleri önlemek için açıklama ihtiyacı duyduğunu kaydetti.

“2 DOSYADA İNCELEME SÜRÜYOR… GEREKİRSE YARGIYA HAVALE…”

Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun raporlarında sözü edilen 9 soruşturma dosyasından Başsavcılık’a intikal eden 8’iyle ilgili gerekenleri titizlikle yaptıklarını ve 6’sını inceleyip soruşturma maksadıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne havale ettiklerini bildiren Başsavcı İlgen, açıklamasında şunları bildirdi:

“Polise havale edilmeyen diğer iki dosyayla ilgili inceleme ise halen devam etmektedir. Polis Genel Müdürlüğü’ne havale edilen dosyalardan birinin polis soruşturması tamamlanmış olup, bu dosya dairemize geri gönderilmiştir. Bu dosyayla ilgili son değerlendirmeler yapılıp, gerekli görüldüğü taktirde yargıya havale edilecektir.”

“BİRİLERİNİ KORUMA GARETİNDE OLMADI, OLMAYACAK”

Başsavcı Aşkan İlgen, Başsavcılık’ın Anayasa ve ilgili mevzuat tahtında bağımsız görev yaptığını vurgulayarak, “Olanakları ölçüsünde görevlerini en iyi şekilde yapmaktadır. KKTC Başsavcılığı hiçbir zaman herhangi bir meselede birilerini koruma gayreti içerisinde olmamıştır ve olmayacaktır” ifadelerine de yer verdi.

İlgen, kamu adına görev yapan Başsavcılık’ın icraatlarıyla ilgili haber veya beyanatların titiz bir değerlendirmeden sonra yapılmasında yarar gördüğünü de ekledi.