Amerika'nın Phoenix kentinde yaşadığı evin tadilatıyla uğraşan Thomas Acosta gördüğü manzara ve yaratık karşısında şok oldu. Genç adam, evin bir köşesinde hareket eden sarı renkli ve bolca kıskacı olan bir şey gördü.


Uzaylıya benzeyen canlının hızla hareket ettiğini fark eden Acosta, bunun bir örümcek olduğunu düşündü. Fakat hayvanın uzun bacaklarının yanı sıra devasa iğneleri de vardı. Vücudunun arka kısmı akrep geri kalan kısmı örümceğe benzeyen canavarı görünce uzaklaşan Acosta daha sonra cesaretini toplayarak bu yaratığı görüntülemeyi başardı.


ABD’de canlıyı inceleyen uzmanlar yerel basına bu hayvanın bir deve örümceği olduğunu açıkladı. Bazı bölgelerde rüzgar akrebi olarak da bilinen canlı hem örümcek hem de akreplerle uzaktan akraba. KGun9’a konuşan Acosta, “Bunların Irak’ta olduğunu sanıyordum ama Arizona’da olduklarına dair hiçbir bilgim yoktu” ifadesini kullandı.
8 bacaklı örümceklerin aksine 10 bacağı olan bu canlının bu ekstra 2 uzvunun sensör görevi gördüğü tahmin ediliyor. Uzmanlar, ufak kemirgen, kertenkele ve hatta kuşları yiyebilecek kadar büyüyebilen bu hayvanın zararlı olmadığını söylerken, Acosta yakın zamanda evini böcek ilacıyla temizleteceğini de duyurdu.