Yanlış Yakıtla Aracı Bozuldu, Zararını Akaryakıt İstasyonundan Aldı






Ankara'da yanlış yakıt konulduğu için aracı bozulan vatandaş, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme tüm zararın akaryakıt istasyonunca karşılanmasına hükmetti.

Ankara Batı 2. Tüketici Mahkemesi tarihi bir karar imza attı. Karara göre araçlara yanlış yüklenen yakıtlardan kaynaklı doğan masraftan yakıtı satan firmayı sorumlu tuttu. Oluşan tüm zararın karşılanmasına hükmetti.

MİLYONLARCA SÜRÜCÜYÜ İLGİLENDİRİYOR

Olay Ankara'da yaşandı. Bir benzin istasyonundan yakıt alan vatandaşın aracı, bir süre ilerledikten sonra stop etti çalışmadı. O da bu durumu yakıt aldığı istasyona bildirdi. Ancak firma sorumluluk kabul etmedi. Sigortadan çekici çağıran vatandaş aracını servise götürdü. Yapılan inceleme sonucu dizel araca benzin koyulduğu ve bu yüzden arıza yaptığı tesbit edildi. Ardından tamir işlemleri başladı. Aracın yakıtı boşaltılıp sistemleri temizlendi.

AKARYAKIT İSTASYONU SORUMLULUK KABUL ETMEDİ

Mağdur vatandaş hasarı ve yaşadığı mağduriyeti yakıt aldığı istasyona iletti. Zararının karşılanmasını istedi. Ama olumsuz cevap aldı . Bunun üzerine mahkemeye gitti.

ÜST ÜSTE MAĞDUR OLDU

Vatandaşın aracı tamir edildi, ancak akaryakıt firması masrafları ödenmeyince serviste aracı teslim etmedi. Bunun üzerine mağdur vatandaş ihtiyaçlarını gidermek için birde araç kiraladı.

DAVA AÇILDI

Mağdur olan vatandaş adına Avukat Serdar Ülkü dava açtı. Akaryakıt istasyonunun olayda kusurlu olduğunu belirterek tamir masrafları dahil her türlü gideri karşılamasını talep etti. Dava 15 ayda sonuçlandı. Mahkeme heyeti davacıyı haklı buldu. Tüm zararın akaryakıt istasyonu tarafından karşılanmasına hükmetti.