12,5 Katrilyonluk Senet Davasında 6 Yıl Hapis



Erzincan Ağır Ceza mahkemesinde görülen 12,5 Katrilyonluk Senet Davası karara bağlandı. Zanlıların resmi evrakta sahtecilik ile bedelsiz senedi kullanmaktan toplam 6 yıl hapis ile 25 bin lira para cezası verildi.

Erzincan da bir alışveriş nedeniyle 11 yıl önce düzenlenen senet üzerinde oynama yapıldığını savunan Özay Demir, "Senedi paradan 6 sıfır atıldıktan sonra düzenlenmiş gibi göstermişler" dedi. Demir arsa sahibi Murat D. ve senedi ciro ettiği doçent Ömer A. hakkında dava açtı. Savcı, "12.5 katrilyonluk borç olmaz. Yağma var" dedi. Polis laboratuvarında incelenen senet için "farklı kişiler tarafından yazılmış" raporu çıktı.

Erzincan Ağrı Ceza mahkemesinde 02.12.2014 tarihinde görülen karar duruşmasında sanık ve mağdurların son sözleri sorulurken mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Ömer A. ve Murat D. nin TCK 204/1 maddesi uyarınca Resmi Belgede Sahtecilik suçundan ayrı ayrı olmak üzere 4 yıl Hapis Cezası ile cezalandırdı .

Ayrıca sanıklar yine TCK'nın 156 maddesi uyarınca Bedelsiz Senedi Kullanmaktan 2 yıl hapis ve 500 gün adli para cezası verildi.Verilen kararla birlikte Ömer A. ve Murat D.ayrı ayrı olmak üzere toplam 6 yıl ve 25.Bin TL adli para cezası aldı .

YARGILAYACAK MAHKEMELERLE TANIŞTIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Adliye çıkışında bir açıklama yapan mağdur Özay Demir 'in Avukatı Bahadır Pir açıklamasında 'İki yıla aşkın bir süredir hukuk mücadelesi içerisindeyiz. Bu süreç gerçekten bir mücadele şeklinde geçti. Daha önceki beyanlarımızda da dosyamızda bunu belirttik sanığın Ankara Hukuk Fakültesin de Doçent olması ve Ankara Barosuna bağlı olarak avukatlık yapması sebebiyle hukuktaki ince detayları bildiği için bu süreçte bizi yıprattı bizi yordu. Şifahen telefonla görüşmelerimizde tehditlerle birlikte beni yargılayacak mahkeme bulamayacaksınız şeklinde beyanlarda bulundu. Biz bugün burada kendisini yargılayan mahkemelerle tanıştırdığımız için sanığı mutlu ve gururluyuz. Adalet yerini buldu düşüncesindeyiz. Buradan kamuoyuna da serzenişte bulunuyorum. Adalete herkesin güvenmesi gerekiyor. Hukuk er yada geç tecelli ediyor.' dedi

Mağdur Özay Demir ise 'Karar beklediğimiz bir karardı. Karardan memnunuz mutlu olduk. Ancak şunu çok sevindim ben bu Ankara Üniversitesinde hoca olan vatandaş sanık diyelim ismini vermiyorum. Beni yargılayacak Mahkeme bulamayacaksınız dedi bana. Şuna sevindim Türkiye Cumhuriyetin de yargılayacak hakimi de mahkemeyi de tanıdı. ' diye konuştu