"Sneijder Türk dramını önledi"

Hollanda basını, gruptan direkt çıkmalarının zorlaştığını belirtirken, Sneijder’in uzatmalarda gelen golünün umutları koruduğu kaydedildi.
A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda Hollanda ile 1-1 berabere kaldığı maç Hollanda basınında geniş yer buldu.

Pazar günü olduğu için gazetelerin yayımlanmadığı ülkede internet sitelerinde maça yer veren gazete ve televizyonlar, Sneijder’in uzatma dakikalarında attığı golün Hollanda’yı kısmen de olsa rahatlattığını ön plana çıkardı.

“Sneijder Türk dramını önledi” başlığını kullanan De Telegraaf gazetesi, Hollanda’nın, Türkiye karşısında evinde aldığı bu beraberlikten sonra gruptan doğrudan çıkmasının biraz daha zorlaştığını yazdı.

Tehlike büyük

Maçı canlı yayımlayan NOS televizyonu ise Hollanda’nın son dakikada attığı golle bir puanı aldığını belirtti. Birinci devrenin ilk bölümlerinde daha çok topa sahip olan Hollanda’nın Depay, Wijnaldum ve Sneijder’le yakaladığı pozisyonlarda kaleci Volkan Babacan’ın gole izin vermediğine vurgu yapılan haberde, evsahibi ekibin defansta Türkiye’nin kontrataklarına karşı zorlandığı kaydedildi. AD gazetesi ise Hollanda’nın Avrupa Şampiyonası’na katılamama tehlikesini son anlarda bulduğu golle önlediğini yazdı.