Başbakan Hüseyin Özgürgün: ''HÜKÜMETİN SAYISAL SIKINTISI VARMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA SORUN YAŞAMAYACAK.PARLAMENTONUN DÜZGÜN ÇALIŞMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ''
“HÜKÜMETİMİZİN KIBRIS KONUSUNDAKİ SÜRECE BALTA KOYACAK BİR DURUMU YOK.''
''BU HÜKÜMET HİÇBİR ŞEYE BALTA KOYMAYACAK. HÜKÜMET OLARAK DA, MUHALEFET OLARAK DA CUMHURBAŞKANI İLE AYNI FİKİRDE OLMAK ZORUNDA DEĞİLİZ. BU KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL”
“DPÖ KONUSUNDAKİ TAVRIMIZ NETTİR.BIRAKIN KAPATMAYI BURASI GÜÇLENDİRECEĞİMİZ BİR YAPIDIR”
''KİMSENİN BİNLERCE KİŞİYİ VATANDAŞ YAPALIM DİYE BİR DERDİ YOK. BU KONU İNSANLIK AYIBI HALİNE GELDİ.RUM TARAFININ BAĞIRMASINA BAKMAYACAĞIZ.DOĞRU NEYSE ONU YAPACAĞIZ HEDEFİMİZ BUDUR''
''ELEKTRİKTE YENİDEN ORGANİZASYON ŞART.KURUMUN ÇALIŞANLARININ MAĞDUR EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL.HALK RAHAT OLMALI”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Meclis Genel Kurulu’nda hükümet programıyla ilgili görüşmelerde UBP-DP koalisyonu konusunda endişelerin dile getirildiğini ve korku filmi havası yaratıldığını kaydederek, “Geçmişte de UBP-DP hükümetleri kuruldu. CTP-UBP önyargıları yıkan bir hükmetti. Bu hükümete karşı da ön yargılı olunmasın” dedi.
Başbakan Özgürgün, “UBP-DP hükümetinin Kıbrıs konusundaki sürece balta koyacak bir durumu yok. Bu konuda da endişeler dile getiriliyor. Bu hükümet hiçbir şeye balta koymayacak. Hükümet olarak da muhalefet olarak da cumhurbaşkanı ile aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Hiçbir parti aynı fikirde olmak zorunda değil. Bu kötü bir şey değil” şeklinde konuştu.
Hükümetin yeni bir seçime kadar 2 yıla yakın bir zamanı olduğunu söyleyen Özgürgün, diyalog içinde çalışılacağını kaydetti ve karşılıklı anlayışın önemli olduğunu söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, UBP-DP hükümet programının 11 saatlik görüşmesinde son sözü aldı.
Başbakan Özgürgün, önümüzdeki günlerde kabine üyesi bakanların da kendi alanlarında açıklamalar yapabileceğini kaydetti.
“Hükümet bir bütündür. İki parça değil” diyen Hüseyin Özgürgün, “Hükümetin sayısal sıkıntısı varmış gibi görünüyor ama sorun yaşamayacağız. Parlamentonun düzgün çalışması da bizim için önemli. Muhalefetten de Meclis çalışmalarında sıkıntı yaşanmayacağına dair sinyal var” şeklinde konutu.
20 yıla yakın süredir Meclis’te görev yaptığını, birçok önemli Meclis çalışmasında bulunduğunu kaydeden Hüseyin Özgürgün, bakanlıklara bağlı dairelerle ilgili son düzenlemeler konusunda yapılan eleştirileri yanıtladı.
Başbakan, “Hükümet etmede birikimimiz var. Ekonomin ve maliyenin yönetimi konusunda ciddiyiz. Hükümetin yapısıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Kimse endişe etmesin” dedi.
Müşavirlik konusuna da açıklama getiren Hüseyin Özgürgün, “Motivasyon eksiliği yaşanan noktalarda belli atamalar olacak” dedi.
Mevcut müşavirlerden atamalar yapılabileceğini de kaydeden Özgürgün, “Müşavirlerin bazılarını göreve davet ediyoruz. ‘Bize baskı yapmayın’ diyorlar. İnsanları zorla çalıştırmak kolay değil” şeklinde konuştu.
Atamalar konusunda sadece gerekeni yapacaklarını yineleyen Başbakan Özgürgün, “Bunu abartacak değiliz” dedi.
Ombudsmana ve diğer anayasal kurumlara önem verdiklerini de söyleyen Özgürgün, isim vermeyerek kırtasiye ürünü alamayacak durumda olan anayasal kurumlar olduğunu söyledi.
Su konusunda da değerlendirmede bulunan Özgürgün, “Suyun gerekli ihtiyaç alanlarına verilmesi en öncelikli konudur” dedi.
Güvenlikle ilgili yasalara da işaret eden Başbakan, polisin güçlendirilmesinden yana olduğunu söyledi.
“Hükümet ortağımız DP ile 7 yasa konusunda tartışmamız gereken noktaları var. Bu konuda Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yapacak, onları meclise nasıl göndereceğimizi konuşacağız” diyen Özgürgün, “DPÖ konusundaki tavrımız nettir. Bırakın kapatmayı burası güçlendireceğimiz bir yapıdır” şeklinde konuştu.
Elektrik konusunda da açıklama yapan Başbakan Özgürgün, “Ucuz ve kaliteli elektrik almak halkın hakkıdır. Elektrik gibi bir konuda hükümeti tehdit edecek, çıkışlar yapmak doğru değil. Elektrikte yeniden organizasyon şart. Kurumun çalışanlarının mağdur edileceği bir durum söz konusu değil. Halk rahat olmalı” dedi.
Vatandaşlık konusunun da hep gündemde olduğunu ve buna çok üzüldüğünü ifade eden Özgürgün, “Bu konu hep iç politika malzemesi haline getirildi. Kıbrıs sorunun çözümünü engelleyen bir şeymiş gibi dile getirildi. Sanki burada yangından mal kaçıran gibi bir zihniyet varmış gibi… Kimsenin binlerce kişiyi vatandaş yapalım diye bir derdi yok. Bugün Mecliste böyle anlayışı olan bir vekil olduğunu söylemek mümkün değil. Vatandaşlık konusu Rum tarafından da istismar ediliyor” şeklinde konuştu.
Evinin yakınındaki bir inşaatta çalışan işçiyle sohbet ettiğini ve söz konusu kişiyle eşinin KKTC vatandaşı olduğunu ancak 22 yaşındaki oğullarının vatandaş olmadığını kaydeden Özgürgün, “Bu sadece bir örnek…. Bu konu insanlık ayıbı haline geldi. Biz Rum tarafının bağırmasına bakmayız. Doğrular neyse onu yapacağız. Yasadaki anomaliyi düzelteceğiz. Hedef bu ” dedi.