KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI KİM OLACAK ?

Kıbrıs Manşet Özel Haber

SÜLEYMAN GÖKTAŞ ile METİN BEYOĞLU Müsteşarlık için hazırlanıyor .

KKTC Milli Eğitim Bakanlığındaki bürokrat ataması hazırlıkları devam ediyor. Kıbrıs Manşet'in güvenilir kaynaklardan edindiği Milli Eğiitm Bakanlığı müsteşarlığı için eski Genel Koordinatör Süleyman Göktaş ile  eski YÖDAK Genel Sekreteri Metin Beyoğlu'nun adı geçiyor. Müsteşarlık için yarışan iki müşavirden hangisinin müsteşar olacağı merakla beklenirken bir diğer yarış ise Bakanlık Müdürlüğü için yapıldığı öne sürülmektedir.

EROĞLU MU ? CAHİTOĞLU MU ?

Milli Eğitim Bakanlığı bakanlık müdürlüğü için geçtiğimiz gün Spor Dairesi Müdürlüğü görevinden alınan Hüseyin Cahitoğlu ile 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun kızı olan ve halen Gençlik Dairesi Müdürü olan Gencay Eroğlu'nun adı geçiyor. Gençlik Ve spor dairelerinin Başbakanlığa bağlanmasından sonra görevden alınan Hüseyin Cahitoğlu ile görevden alınmayı bekleyen Gençlik Dairesi müdürü Gencay Eroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı bakanlık müdürlüğü için bastırdıkları yönünde bilgilerin ulaştığı Kıbrıs Manşet istihbarat merkezi konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

KEMAL DÜRÜST SIKINTIDA

Kıbrıs Manşetin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre , Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ün hem aile dostu , hem de bölgelisi olan Hüseyin Cahitoğlu ile UBP eski Genel Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da kızı olan Gencay Eroğlu arasında tercih yapmak zorunda kalması kendisini oldukça sıkıntıya soktuğu yönünde yakınlarına serzenişte bulunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili kararın UBP GYK'sı ve diğer yetkili kurulları tarafından verilecek olması ise Dürüst'ü rahatlatıcı unsur olarak göze çarpıyor.

ATAMALAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

UBP GYK ve diğer yetkili kurullarının önümüzdeki günlerde toplanarak bakanlıklara bağlı bürokrat atamalarını netleştireceği ve atamaların kısım kısım yapılmaya başlanacağı ileri sürülüyor.