BAKAN ÖZDEMİR BEROVA TC MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI İLE BİRARAYA GELDİ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile görüştü.
Avcı ile Berova, bakanlıkta bir araya geldi.
Bakan Avcı, buradaki konuşmasında, görevine yeni başlayan Berova'ya başarılar diledi ve kendisinin de ilk atandığında ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yaptığını anımsattı.
Türkiye ile KKTC arasında her alanda çok yakın ilişkiler bulunduğunu ancak eğitim alanındaki ilişkilerin diğer sektörlerle karşılaştırılamayacak kadar eskilere dayandığını ifade eden Avcı, "Dolayısıyla milli eğitim bakanları olarak birlikte yaptığımız çok güzel işler var, yapacağımız güzel işler de var. İnşallah bu ilişkileri daha da üst düzeye taşıyacak çalışmalara birlikte imza atarız" diye konuştu.
Bakan Berova da iki ülke arasındaki eğitim sisteminin benzerliğine dikkati çekerek, bu sebeple Türkiye’de olan değişimlerin KKTC'de yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.
Berova, iki ülkenin eğitim alanında ortak projelere imza atmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi.
Görüşmede TC’de Orta öğretimden Yüksek öğretime geçiş sitemi ile ilgili önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan değişikliklerle ilgili hem KKTC’li öğrencilerin hem de KKTC liselerinde öğrenim gören TC vatandaşlarının bu sisteme nasıl dahil edileceği hususunda iki bakanlık arasında çalışma yapılması kararlaştırıldı.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, KKTC olarak Mesleki Teknik Eğitimine önem verildiğini vurguladı. Bu hususta TC MEB Nabi Avcı’dan mesleki teknik alanında ihtiyaçlara cevap verebilecek teknik ve donanıma sahip kampüs projelerine destek istedi. Bakan Avcı ise bu hususta destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.
Bakan Berova aynı zamanda KKTC’nin bilgi çağının gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini görüşmede önemle vurguladı . E- okul projesinde iki bakanlık arasında çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
Aralık ayı içerisinde ise TC’de gerçekleştirilecek olan Milli Eğitim Şurasında iki ülke arasındaki heyetlerin karşılıklı çalışmalar başlatılmasına karar verildi.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya Ankara ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Rauf Ataöv, Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler , Özel Kalem Müdürü Fatma Anıl Öder, Basın Danışmanı Didem Gürses eşlik ediyor.