AÇ GÖZLÜ VEKİLLER KİM!
"GÜVENOYU TAMAM AMA AÇ GÖZLÜ VEKİLLER İLERİDE SIKINTI YARATABİLİR"


UBP-DP Koalisyon hükümetinin programı Cumhuriyet Meclisi'nde okunurken Salı günü yapılması beklenen güvenoylamasında büyük bir sorun yaşanmayacağı tahmin ediliyor.
KIBRIS TİME'a konuşan hükümete yakın kaynaklar bağımsız vekiller de dahil hükümet mensubu tüm milletvekilleri ile yüz yüze görüşüldüğü ve sıkıntı yaratacak bir vekilin olmadığını söylediler.
Aynı kaynaklar hükümette asıl sorunun güvenoyu aldıktan sonra yaşanabileceğini idida ederken 'bazı aç gözlü vekiller çok şey isteyecek' şeklinde görüş beyan ettiler.
İlk genel seçimlerde üst sıralardan aday olma da dahil eşine dostuna ve akrabalarına müdür müsteşarlık ya da istihdam talebinde bulunan vekillerin güvenoylamasından hemen sonra ortaya çıkacağını ve taleplerinde ısrarlı olacakları beklenirken istekleri yerine getirimezse Meclis'te nisap sorunu tehlikesi ile karşı karşıya kalınabileceği de ifade ediliyor.
Bu arada 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da en 5 vekil üzerinde çok etkili olduğunu söyleyen UBP'ye yakın çevreler Eroğlu'nun parti içinde gücünü koruduğunu istediği zaman hükümeti yıkabileceğini de iddia ediyorar.

Kaynak: Kıbrıs Time