TELSİM'DEN TEHLİKELİ OYUN. BÖLGE HALKI HUZURSUZ.

TELSİM'DEN KAMU SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAN VE KAMU VİCDANINI YOKSAYAN YENİ BİR ADIM DAHA.

Girne'de cep telefonu servis ağını genişletmeye çalışan ve sınırsız hizmet verme iddiası ile mobil baz istasyonunu Orman arazisini işgal ederek izinsiz olarak kuran çalışan Telsim'e karşı tepkiler büyüyor. 

Kıbrıs Manşet'in ulaştığı bilgilere göre baz istasyon kurmak için bölgede hizmet veren bazı tüzel kişiliklerin binalarını kullanmaya yönelik gönderdiği tekliflere sosyal sorumluluk ve toplum ile insan sağlığına gösterilen önemin sonucu olarak olumsuz cevaplar alan Telsim , Raif Denktaş Atıcılık Poligonu yanındaki orman arazisine mobil baz istasyonu kurması bölge halkından tepki aldı.

Çevre Bakanlığı ile Orman Dairesi'nin Haberi var mı?

Hükümetin DP-UG kanadında kabine değişikliğin ardından yeni Çevre bakanı göreve gelir gelmez diğer çevre sorunları yanında Telsim'in kamu ve insan sağlığını hiçe sayan kural tanımazlığının sonucu olarak baz istasyon sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Bölge halkı yeni Çevre bakanı Dr. Hakan Dinçyürek'i göreve çağırarak Telsim'in insan sağlığına yönelik yarattığı kural tanımazlık ve tehditi ortadan kaldırmasını istedi.

Baz istasyonun kurulması ile ilgili her türlü mücadeleyi vereceklerini vurgulayan bölge halkı, devlet arazilerinin özel şirketlerin çıkarları doğrultusunda işgal edilmesinin ise düşündürücü olduğuna dikkat çektiler.

Çocuklarımız Baz İstasyon Altında Oyun Oynamasını İstemiyoruz

Telsim yetkililerinin baz istasyonlarının zararları konusunda yaptığı açıklamaların inandırıcı olmadığını ve baz istasyonlarının inmsan sağlığına zararlarının yıllar içerisinde ortaya çıktığına işaret eden bölge halkı çocuklarının ilerieyen yaşlarda çeşitli hastalıkları ile mücadele edecek olma olasılığının sorumluluğunu Telsim veya ilgili diğer kurumların farkında olmadığını öne sürerek yetkilileri göreve çağırdılar.

BTHK Başkanlığının Haberi Var mı? 
Uzmanlar: "Baz istasyonların zararları yıllar sonra ortaya çıkar."

KKTC'de kurumlar arası yetki karmaşası ve baz istasyonlar konusundaki yasal boşluk kamu vicdanı yanında devlet güvenirliliğini zedelerken baz istasyon kurma konusunda izin makamı  Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) müdürlüğünün olay ile ilgili haberi olup olmadığını da soran bölge halkı BTHK müdürü Kadri Bürüncük yanında konuyla ilgili diğer yetkilileri göreve çağırdı.

Baz istasyonlarının çevreye ve insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi yoktur açıklamalarının inandırıcı olmadığını da belirten bölge halkı insan sağlığına yönelik zararların yıllar sonra ortaya çıktığını ve bunun da değişen çevre koşulları ve diğer nedenlerden bilindiğinden baz istasyonları zararlarının gözden kaçtığının da altını çizdi. 

Medya Etik Kurulu da Göreve

Bağımsız ve tarafsız uzmanların baz şistasyonların tehlikelerini gündeme taşımaya sürekli çalıştığının altını çizen bölge halkı reklam kaygısı ile bazı medya kurumlarının konu ile ilgili manipülatif haberlerinin de tartışılması gereken bir konu olduğuna vurgu yaparak Medya Etik Kurulunu benzer haberler ile ilgili göreve çağırdılar.

Sosyal sorumluluk ve kamu ile insan sağlığına saygının neticesi olarak yüksek binalarının kullanılması talebine karşılık Telsim'e verdikleri olumsuz cevaptan dolayı bölgedeki tüzel kişiliklere teşekkür de eden bölge halkı orman arazisini işgal ederek mobil istasyon kuran Telsim'in bölge için yarattığı tehdinin daha da büyüdüğünü ve yaklaştığını sözlerine ekleyerek yeni Çevre bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Orman Dairesi müdürlüğü ve BTHK müdürlüğünü göreve çağırdılar.