KIBRIS MANŞET ÖZEL

NİJERYALI BAYANDA EBOLA ŞÜPHESİ

Bugün öğleden sonra Gazimağusa Devlet Hastanesine yüksek ateş şikayetiyle giden Nijeryalı genç bayanın Ebola şüphesiyle Lefkoşa'ya sevkedileceği öğrenildi.
Kıbrıs Manşetin Hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre Geçtiğimiz günlerde alınan karar gereğince şüpheli görülen her yabancı hastanın Lefkoşa Kızılbaş'ta bulunan eski askeri hastanenin üst katında hazırlanmış izoleli katta karantinaya alınması için sevki yapılmıştır.

Lefkoşa'ya sevkedildi.
 Aynı yetkililer acil önlem olarak tüm hastanede maskelerin dağıtıldığı ve sevkin şu sıralarda yapılacağı bilgisi verildi. Tamamıyla kontrol amaçlı yapılan sevk sonucu hastanın durumunun yapılacak tahliller sonucu ilerleyen saatlerde belli olacağı gerekli açıklamanın da bakanlık tarafından yapılacağını söyledi. 

Mağusa Hastanesi'ne yüksük ateş şikayetiyle gelen Nijerya uyruklu 21 yaşındaki Maria Orinya ebola hastalığı şüphesi ile karantinaya alındı. 


Kızın ifadesinde bir yıl örce adaya geldiği söylenirken polis kayıtlarında bir ay önce kadar adaya giriş yaptığı belirlerdi.


Sağlık Bakanlığı'nın Mağusa Hastanesi'nde seferberlik ilan ettiği ve tüm hasta ve çalışanlara maske dağıttığı Maria Orinya'nın da boş bir odada gözlem altında tutuluyor.

Maria Orinya,nın ilerleyen saatlerde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine Kaldırılacağı belirtildi.