Akıllı Hücreler Virüslerin Sonunu Getirecek
Hücresel tedavilerin birçok kanserin iyileşmesinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, akıllı hücrelerin aynı zamanda öldürücü enfeksiyonlara karşı etkin bir tedavi yöntemi olarak öne çıktığını belirtiyor



Yakın bir gelecekte öldürücü virüslere karşı ilaç yerine akıllı hücrelerle tedaviler öne çıkacak. Bu bilgi Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde GENKÖK Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen bir çalıştayda açıklandı. Hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik kullanımı konusunda ülkemizden ve dünyanın gelişmiş ülkelerinden seçkin bilim adamların katıldığı çalıştayla konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çetin, hücresel tedavilerin, birçok kanserin tedavisinde ve onarıcı-yenileyici etkisinin yanı sıra öldürücü enfeksiyonlara karşı etkin bir tedavi yöntemi olarak öne çıktığını söyledi.

ENFEKSİYONLARA KARŞI YENİ YÖNTEM
Binlerce yıldır kullanılan bitkisel tedavilerin ve kimyasal ilaç moleküllerinin yerini yakın gelecekte hücresel tedavi ürünlerinin alacağının öngörüldüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Çetin, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Günümüzde, tüm dünyada öldürücü enfeksiyonlara karşı hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi konusunda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Konuyla ilgilenen bilim insanları patojene karşı güçlendirilmiş hücresel ürünlerin önümüzdeki dönemde hayatı tehdit eden enfeksiyonlara karşı önemli ve etkili bir yaklaşım olacağı konusunda hemfikirler’’ dedi.

HASTALAR İÇİN YENİ UMUT
Hücresel tedavi ürünleri gelişmiş ülkelerin seçkin tıp merkezlerinde kök hücre ve organ nakli yapılan hastalarda ortaya çıkan öldürücü virüs enfeksiyonlarında başarı ile kullanıldığını belirten Prof. Dr. Çetin, "Söz konusu biyomoleküler ve akıllı hücresel tedavi ürünleri dünyanın gelişmiş ülkeleri ile hemen aynı anda GENKÖK tarafından hastalarımızın kullanımına sunulmaktadır. Kök hücre ve hücresel tedaviler konusunda son yılarda yapılan çalışmalar ve yatırımların ardından biyoteknolojik ürünler hastalarımızın umut kaynağı haline gelmiştir. Bugün gelinen noktada ülkemiz insanı bu çok gelişmiş tedavi uygulamalarına dünyanın en gelişmiş ülkeleri ile aynı zamanda ve uluslararası kalite standartlarında tamamen yerli üretimle ulaşma imkanı bulmaktadır. Amacımız sadece araştırma yapmak değil, çalışmalar sonucu ortaya çıkan biyoteknolojik ürünleri hastalarımızın kullanımına sunmaktır" diye konuştu.