Yaman Market’ten 109 bin TL çaldı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da kasiyer olarak çalıştığı Yaman Süper Market’te müşterilerden tahsil ettiği paraları çaldığı gerekçesi ile 6 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı İsmail İşler teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz zanlı İsmail İşler’in 2012- Nisan 2015 tarihleri arasında Lefkoşa’da kasiyer olarak çalıştığı Yaman Süper Market’te müşterilerden temin ettiği yapılan hesaplamaya göre 109 bin TL parayı muhasebeye yatırmayıp sirkat ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Yavuz zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.



Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip ispat-i vücut etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve 2 kefilin imzalayacağı 100 bin TL değerindeki kefalet senedi ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.