KANUNSUZ HİNT KENEVİRİ TÜRÜ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU

Gazimağusa’da, M. K. (E-26) ’nin kullanımında ve O.K. (E-26) ile henüz tespit edilemeyen bir erkek şahsın yolcu olarak bulunduğu araç, şüphe üzerine durdurulmak istendiği esnada durmayıp, kaçarken araçtan dışarıya atılan poşete sarılı hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 30 gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilenler tutuklanmış olup, bir kişi aranmaktadır. Soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNT KENEVİRİ, SENTETİK CANNABİNOİD, UYUŞTURUCU MADDE İÇEREN HAP) ALMA, VERME VE TASARRUFU

Girne’de, Canbolat Sokak’ta şüpheli olarak görülen O.E.U. (E-25)’nun üzerinde yapılan aramada hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Yürütülen ileri soruşturma neticesinde mesele ile ilgisi görülen J.U.O. (E-20)’nun, Alsancak’ta bulunan ikametgahında ve üzerinde yapılan aramada; bir adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi, hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 40 gram ağırlığında madde ile içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü, bir adet sigara sarma kağıdına sarılı yaklaşık 100 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 0.5 gram ağırlığında madde, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bir adet tam ve bir adet yarım hap bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilenler tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) TASARRUFU

Bostancı Kara Kapısı'nda A.A. (E-36) 'nın kullanımında bulunan araç içerisinde ve üzerinde yapılan aramada, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 3 gram ağırlığında madde ile içerisinde tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 3 adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı geçen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.