Umut Tacirine 2 Buçuk Yıl Hapis

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

 Ülkemizde 2011 – 2014 yılları arasından işlemiş olduğu mülteci kaçakçılığı suçlarından elde etmiş olduğu 143 bin Dolar parayı akladığı gerekçesi ile aleyhinde dava getirilen sanık Mehmet Ali Kızılkaya suçlu bulunup mahkûm edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Rauf Kürşat ve Vedia B. Barkın huzurunda gerçekleşen bugünkü karar duruşmasında sanık aleyhine heyetin oybirliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Kürşat açıkladı. Yargıç sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini sanığın işlemiş olduğu insan kaçakçılığı suçundan daha önce Girne Ağır Ceza mahkemesinde 7 ay hapis cezası ile cezalandırıldığını ve bu davanın da o mesele ile bağlantılı olmasına rağmen suç gelirlerini aklama yasası altında ayrı dosya olarak görüşüldüğünü belirtti. Yargıç sanığı kendi vermiş olduğu ifade doğrultusunda yargıladıklarını ve sanığın kendi beyanı olan kaçırmış olduğu mültecilerden 143 bin Dolar gelir elde ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Yargıç Rauf Kürşat bu türü bir suçun çok ciddi olduğunu ve incelendiğin de birçoğu savaş göçmeni olan mağdurların paralarını almasına hoş görü ile bakılamayacağını belirterek sanığa verilmesi gereken en uygun cezanın hapislik cezası olduğuna karar verdiklerini belirtti. Yargıç sanığı mahkûm olduğu suç gelirlerini aklama suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.