Tip Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne Boğaz Piknik alanında geçtiğimiz Eylül ayında Mehmet Cihan Çelik’i ciddi şekilde dövüp, Çelik’in sol el ve çenesini kırarak vahim zarara uğrattığını ve Çelik’in tasarrufundaki cep telefonunu alan ve 9 Ekim 2017 tarihinde tutuklanan zanlı Yılmaz Tip’le ilgili soruşturma tamamlandı. Zanlı bugün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Polis, zanlı Yılmaz Tip’in ‘Ağır yaralama’, ‘soygun’, ‘vahim zarar’ ve ‘ciddi darp’ suçlarından tutuklandığını söyledi. Polis,zanlı Yılmaz Tip’in daha önceden aralarında husumet olduğu gerekçesiyle Mehmet Cihan Çelik’i Girne Boğaz Piknik Alanında ciddi şekilde döverek darp ettiğini, sol el ve çenesini kırarak vahim zarara uğrattığını ve Çelik’in tasarrufundaki cep telefonunu aldığını söyledi. Polis, zanlının ülkede kaçak durumda olduğunu, hiçbir statüsü bulunmadığını kaydetti ve davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi.