SOS Çocuk Tacizcisi Yargı Önünde

 SOS çocuk yuvasında 11 yaşındaki kız çocuğunu elle taciz ettiği iddia edilen Kurbani Üçok tutuklandı. Daha önce çocuk doktoru  Remzi Gardiyanoğlu’nun kurşunlanması ile ilgili tutuklanan Kurbani Üçok şimdide tacizden yakalandı. 35 yaşındaki Kurbani Üçok dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Üçok’un çocuk yuvasında çalışan kız arkadaşı H.K’yi görmeye gittiği esnada taciz olayını gerçekleştirdiği öne sürüldü. Sık sık çocuk yuvasına gittiği öne sürülen zanlının, kız çocuğa elle sarkıntılık yaptığı, kızın annesine olanları anlatması üzerine olayın polise bildirildiği öğrenildi. Polis, şikâyetçinin 11 yaşında bir kız çocuğu olduğunu, ayrıca çocuğun annesinin de şikâyetçi olduğunu belirterek meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

 Çocuğu daha önceden tanıdığını belirterek, bakıcının izni ile çocuğun zanlının aracına bindiğini ve birlikte markete gidip beş dakika içerisinde döndüklerini öne sürdü. Bakıcının ifadesinde zanlının böyle bir suç işleyemeyeceğini belirtti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının tahkikat amaçlı tutulduğunu ve üç gün süre ile tutuklu kalmasının talep edildiğini, savunmanın yeterli kanıt olmadığını ileri sürdüğünü belirterek, Asafoğluları zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti