Sahte Dolarların Piyasaya Sürülmesinden Endişe Ediliyor
Kumarhanede seri numaraları farklı sahte dolarlarla kumar oynadığı iddiasıyla tutuklanan zanlı hakkındaki polis soruşturması devam ediyor



Girne’de geçtiğimiz gün bir kumarhanede sahte ABD Dolarıyla kumar oynadığı iddiasıyla tutuklanan zanlı Feyzi Yaren dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi için hakkında üç gün daha tutukluluk emri alındı.
Polis, ele geçirilen seri numaraları farklı 92 adet sahte 100 dolarlık banknotların yanı sıra piyasaya başka sahte para sürülüp sürülmediğini araştırıyor.
Mahkemede iddia makamının tanığı olarak ifade veren polis memuru Halil Drangoz, zanlının Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede, tasarrufunda bulundurduğu sahte 9 bin 200 ABD Dolarıyla fiş alıp, kumar oynadığını söyledi. Halil Drangoz, sahte parayı bu yolla tedavüle süren zanlının daha sonra 6 bin 550 ABD Doları değerindeki fişleri kasada bozdurduğunu ve 5 bin ABD Doları ve 3 bin 410 TL nakit parayı sahtekârlıkla temin ettiğinin tespit edildiğini ifade etti.
Ele geçirilen sahte dolarların seri numaralarının farklı olduğunu anlatan Drangoz, piyasaya başka para sürülüp sürülmediğinin araştırılacağını dile getirdi.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz tamamlanmadığını aktaran Drangoz, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının poliste tutuklu kalmasını istedi. Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, soruşturmanın selameti için zanlının 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi