Sahte Bulgar Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Türkiye'den gelip TC kimlik kartı ile giriş yaptıktan sonra sahte AB kimliği ile Güney Kıbrıs'a geçmeye çalışan zanlı Ömer Faruk Atmaca teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Uğur Dilek olayla ilgili bulguları aktardı. Dilek huzurda bulunan zanlı Ömer Faruk Atmaca'nın 24 Ağustos tarihinde saat 22.00 raddelerinde ülkemize Ercan Hava Alanından TC kimlik kartı ile giriş yaptığını söyledi. Polis zanlının daha sonra saat 23.00 raddelerinde Lefkoşa Kermiya sınır kapısına geldiğini ve önceden Türkiye de temin etmiş olduğu sahte Bulgar kimliğini görevli memura ibraz ederek Güney Kıbrıs'a geçmeye çalıştığı sırada suçüstü gereği tutuklandığını söyledi. Polis memuru Uğur Dilek mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve ülkemizde turist statüsünde bulunan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 7 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi.