Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Haspolat Çemberi yakınlarında kullanımında bulunan otobüs ile yaya olarak yol kenarında bulunan Seda Doğan’a çarparak ağır şekilde yaralanmasına sebep olan zanlı otobüs şoförü Orhan Saz teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Namık Özkan olayla ilgili bulguları aktardı. Özkan 17 Ekim tarihinde saat 14.30 raddelerinde Haspolat çemberi - Taşkent anayolu ikinci kilometrelerinde Taşkent'te sakin otobüs şoförü zanlı Orhan Saz’ın kullanımında bulunan MK 970 plakalı otobüs ile Güney istikametinden Kuzey istikametine doğru gereken azami dikkat ve ihtimamı göstermeksizin seyrettiği sırada o esnada anayol üzerinde bulunan yaya geçidinden, Batıdan Doğuya doğru yaya olarak geçmekte olan Seda Doğan'a çarparak yaralanmasına sebebiyet verdiğini söyledi. Polis kazanın etkisi ile yaralanan Seda Doğan’ın Lefkoşa Devlet hastanesine kaldırılarak tedavisine başlandığını ve daha sonra YDÜ hastanesine kaldırılarak yoğum bakım ünitesinde müşahede altında tutulduğunu belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesine, 10 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.