Organize Edenlere Daha Ağır 

Organize hareket ederek satış amaçlı uyuşturucu madde temin eden üç sanık ile suça ortak olan bir sanık hapis cezasına çaptırıldı

Cürümleri Önleme Şubesi ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği operasyonla ele geçirilen 18 gram centetikcannbionid türü uyuşturucu madde ile ilgili yargı süreci tamamlandı. Operasyonda tutuklanan Kadir Cihan Cengiz, Mehmet Fatih Karakeçi, Ömer Sezer ve Ümit Ay hakkındaki dava dün karara bağlandı. Uyuşturucu maddeyi 30 gram olarak Gazimağusa’dan alan ve Lefkoşa’ya getiren sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, sanıklara suçun işlenmesinde üstlendikleri rollere göre ayrı hapis cezaları vermeyi uygun gördü.

ŞARTLI TAHLİYEDE AYNI SUÇU İŞLEDİ
Melek Esendağlı tarafından okunan kararda, sanık Ümit Ay’ın 30 gram uyuşturucuyu diğer sanıklara satmak için temin ettiği, sanıklar Mehmet Fatih Karakeçi ile Ömer Sezer’in sanık Ay’ın uyuşturucu temin etmesine yardım ve aracılık ettikleri ve üç sanığın organize hareket ettikleri belirtildi. Esendağlı,Kadir Cihan Cengiz’in ise diğer üç sanığın uyuşturucu aldıklarını bile bile onları Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya getirdiğini ve yolda bir miktar uyuşturucu içtiğini söyledi.Sanık Ay’ın benzer suçlardan 2012 yılında 1 yıl hapse mahkûmedildiğini, şartlı tahliye esnasında böyle bir suç işlediğini kaydeden Esendağlı,diğer sanıklar Mehmet Fatih Karakeçi, Ömer Sezer ve Kadir Cihan Cengiz’in benzer sabıkalarının olmadığını ifade etti.

ORGANİZE EDENLER AYRI TUTULDU
Sanıklar hakkında karar verilirken suçun oluşmasına koydukları katkının göz önünde bulundurulduğunu kaydeden Esendağlı, sanık Ay’ın uyuşturucu bulması için organize hareket eden Mehmet Fatih Karakeçi, Ömer Sezer’e 7 ay, temin edilen uyuşturucu maddeyi satmaya kalkışan sanık Ümit Aya’a 18 ay,üç sanığı aracında taşıyan ve bir miktar uyuşturucu içen sanık Cengiz’e ise 3 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kaynak: Star Kıbrıs