Moses Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da İçişleri Bakanlığı Öğrenci İşleri bölümüne oturma iznini bitmiş olan arkadaşının iznin uzatmak için sahte öğrenci belgesi düzenleyip tedavüle sürdüğü gerekçesi ile tutuklanan zanlı Moses Folorunsho teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç huzurda bulunan zanlı Moses Folorunsho’nun 14 Ağustos tarihinde saat 10.00 raddelerinde İçişleri Bakanlığı Öğrenci İşleri bölümüne arkadaşının muhaceret işlemlerini yaptırmak için, arkadaşı adına düzenlemiş olduğu sahte öğrenci belgesini, işlem yaptırmak amacı ile görevli memura vermek sureti ile tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve muteber 2 kefilin 25’er bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.