Marketten İçki Çalmakla Suçlanıyor
Yargılanmayı beklemeden 11 yıl önce yurtdışına kaçan ve geçtiğimiz gün ülkeye geri dönen zanlı yine rahat durmadı





Ölümle neticelenen bir trafik kazası ve hırsızlık suçlamasıyla 12 yıl önce hakim karşısına çıkarılan ancak teminatla serbest bırakıldıktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan Hüseyin Özvurulmuş, haziran ayında kuzeye geçerek polise teslim oldu.
İleride görülecek davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminat şartlarını yerine getirmesi üzerine serbest bırakılan zanlı Hüseyin Özvurulmuş, yargılanmayı beklerken rahat durmadı.
Lefkoşa’da çeşitli marketlerde hırsızlık yaptığı iddiasıyla 17 Ekim’de hakkında polis soruşturması başlatılan zanlı Hüseyin Özvurulmuş, Girne Bölgesi’nde de hırsızlık yaptığı gerekçesiyle dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkeme, polis soruşturması yapılabilmesi için zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Lefkoşa’dan sonra Girne
Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında, polis memuru Mustafa Özmüezzin iddia makamının tanığı olarak dinlendi.
Mustafa Özmüezzin, zanlının Girne Bölgesi’nde Eylül ve Ekim aylarında iki marketten yaklaşık bin 400 TL tutarında alkollü içki çaldığının tespit edildiğini söyledi. Özmüezzin, zanlının Lefkoşa’da da aynı suçları işlediği gerekçesiyle 17 Ekim’de hakkında polis soruşturması başlatıldığını anlattı. Özmüezzin, zanlının Girne’de meydana gelen benzer suçlarla bağlantısının araştırılacağına dikkat çekerek, polis soruşturmasının salimen yapılabilmesi için zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verilmesini istedi. Tutukluluk talebine itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.

Bisiklet sürücüsü ölmüştü
Zanlı Hüseyin Özvurulmuş, 2002 yılında “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçundan teminatla serbest bırakıldı. Ölümle sonuçlanan kaza, 23 Haziran 2002 tarihinde saat 21.50 sıralarında Lefkoşa’da meydana geldi. Hüseyin Özvurulmuş yönetimindeki araçla bisikletin çarpışması sonucu bisiklet sürücüsü 18 yaşındaki Gözde Gayde ölmüş, 10 yaşındaki Çağın Gayde ise ağır yaralanmıştı.

Önce kaçtı, sonra teslim oldu
Zanlı Özvurulmuş, 2003 yılında ise “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlarından ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminatla serbest kaldı ancak yurtdışı çıkış yasağına rağmen 10 Nisan 2003 tarihinde yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a geçti.
Hüseyin Özvurulmuş, 12 Haziran 2014 tarihinde birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal edip, güneyden kuzeye geçerek, polise teslim oldu. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı, KKTC vatandaşı bir kefilin 200 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve 15 bin TL nakdi teminat yatırılması şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakıldı. Zanlı Özvurulmuş, teminat şartlarını yerine getiremediği için bir süre cezaevinde bekledi. Zanlı teminat şartlarını yerine getirip, özgürlüğe kavuşmasının ardından hırsızlık suçlamasıyla yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi