Kooperatif’in Parası KKTC’de Değil
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı, 24 Temmuz’da Güzelyurt–Lefkoşa yolu üzerinde çalınan paranın çoğunun yurt dışında olduğuna bulgu yaptı


Lefkoşa - Güzelyurt Anayolu üzerinde 24 Temmuz günü meydana gelen ve Kooperatif Merkez Bankası’na ait araçtan 3 milyon TL’nin çalındığı silahlı soygun olayıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar Bilal Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş dün mahkeme tarafından Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Zanlıların yargılanmaktan kaçmayacağı konusunda ikna olmayan mahkeme, üç zanlının da davalarını 3 ayı aşmayacak bir süre Merkezi Cezaevi’nde beklemesine karar verdi.
Mahkemede şahadet veren Polis Müfettişi, meseleyle bağlantılı iki şahıs ve çalınan paranın çoğunun yurt dışında olduğunu, zanlı Mahmut Fırat’ın ise yurt dışına çıkarken gözaltına alındığını belirtti.
Mahkeme, KKTC vatandaşı ve öğrenci olan Bilal Çetereisi’nin mal varlığı konusunda da spesifik bilgi verilmediğini kaydetti.
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı Hazır bulundu.
Mahkemede zanlı Mahmut Fırat’ı Avukat Doğa Zeki temsil ederken zanlı Ramazan Alliş şahsen hazır bulundu.
Duruşmada zanlı Bilal Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz zanlının babası Hasan Çetereisi, amcası Mustafa Çetereisi ve köy muhtarını tanık olarak çağırdı. Avukat Menteş Aziz, yine birçok iddiaya imza attı. Aziz,
müvekkilinin kadınlar koğuşuna götürülerek baskı uygulandığını iddia etti.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi