Kenevir zanlısı tutuklu yargılanacak

Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ercan Havaalanından ülkemize tasarrufundaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği tarafından tespit edilmesi üzerine tutuklanan zanlı Cemali Aslan teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı.

Zor huzurda bulunan zanlı Cemali Aslan'ın 5 Ekim tarihinde saat 20.00 raddelerinde ülkemize Ercan Havaalanından giriş yapmak istediği esnada devriye gezen köpekli narkotik polisleri tarafından tespit edilmesi sonucunda, üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu pantalonun sağ ön cebinde sigara paketinde, 6 adet tütünle karışık hintkeneviri olan  sigara bulunduğunu söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek ülkemizde turist statüsünde olan zanlının davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 30 günü geçmeyecek bir süre cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi.