Kargo İçinde Binlerce Dolar

Kargo ile gelen paket içerisinde 9700 dolar para çıktı.

Ercan Havaalanı’na bağlı kargo bölümüne gelen paket içerisindeki kitap arasında 9700 dolar para çıktı. Paket sahibi zanlı tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Kıdemli Yargıcı Fatma Şenol huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Mali Suçları önleme Şubesinde görevli polis memuru Mehmet Davulcu, olayla ilgili bulguları aktardı. Mehmet Davulcu, 6 Ağustos tarihinde Ercan Havaalanı’na bağlı kargo bölümüne gelen paket içerisinde, gümrük memurlarının yaptığı arama sonucunda, paket içerisindeki kitap arasında, toplam 9700 dolar para tespit edildiğinin ihbarını aldıklarını ifade etti. Polis memuru Mehmet Davulcu, konu paketin sahibi olan zanlı Odunayo İsa Akınkıntan’ı önceki gün tespit ettiklerini ve para ve kambiyo yasasına ayrı suç kapsamında tutukladıklarını söyledi. Davulcu mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın henüz tamamlanmadığını ve zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fatma Şenol da, zanlının başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Öte yandan alınan bilgiye göre, zanlının kız kardeşi zanlı Abim Bola Akınkıntan’ın da önceki gün Ercan’dan çıkış yapmak istediği esnada bavulunda yapılan aramada 33 bin Euro nakit paranın tespit edildiği ve zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındığı öğrenildi.  

Kaynak: Star Kıbrıs